Meistrivõistlused kestavad Adrenalin Arenal kokku kolm päeva, kõigil päevadel sõidetakse kõigis klassides kolm lühikest, aga intensiivset ja põnevat võistlussõitu.

Täna algas päev ainult selleks võistluseks valminud kiirel ja tehnilisel rajal, mille lõid vaid mõne päevaga sarja promootori Twenty One Sport rajameistrid, treeningute ja kvalifikatsioonidega. Kiireima ringiaja sõitis välja ameeriklane, Texase osariigist pärit Cheyenne Harmon (Honda). Pisut lennuväsimust kurtnud ookeanitagune superkrossi spetsialist näitas lainetel täiesti teisest maailmast pärit taset.

Kahjuks ei sujunud võistlussõidud Harmonil nii hästi kui kvalifikatsioon, ta oli kahes esimeses sõidus teine ja kolmandas kolmas, kuid sellest piisas etapi kokkuvõttes poodiumil teisele kohale astumiseks.

Üheks favoriidiks peetud Thomas Ramette (Yamaha) ebaõnnestus avasõidus, kus ta pidi leppima katkestamise ja kümnenda kohaga, kuid kaks viimast sõitu võitis nii Euroopa kui USA superkrossidel ilma teinud prantslane kindlalt. Päeva kokkuvõttes oli Ramette kolmas. “Üks paremaid radu, kus ma Euroopas sõitnud olen,” jagus Ramette’il nii Adrenalin Arena kompleksi kui raja kohta ainult kiidusõnu. Esimese etapi võitis stabiilset sõitu teinud Lefrancois, kes sõitudest võttis esimese, neljanda ja teise koha.

Karel Kutsar (Sõmerpalu Motoklubi, KTM) pani rahvast täis tribüünid rõkkama teises sõidus, kus ta sai suurepärase stardi ning suutis algusest lõpuni hoida kolmandat kohta. Ülejäänud sõitudes oli ta neljas ning ka päeva kokkuvõttes teenis Kutsar neljanda koha. Tema klubikaaslane Tanel Leok (Husqvarna) oli täna kuues.

Klassis SX 250 teenis publiku marulise kiituse ära samuti kodurajal võistelnud Kaarel Tilk (Husqvarna). Esimene sõit tõi küll väikese ehmatuse kukkumise näol, kuid sõidu alguses viimane olnud Tilk suutis end lõpuks siiski liidriks sõita. Kahe ülejäänud sõidu stardid läksid juba eeskujulikult ning suurima konkurendi, prantslase Axel Boldrini (KTM) suutis ta põnevates duellides alistada. Etapivõit seega Tilgale, teine Boldrini ja kolmas Boris Blanken (Husqvarna, Holland).

Klassis SX 125 oli kõigis sõitudes kiireim Sebastian Leok (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi), teine oli Noam Jayal (KTM, Prantsusmaa).

Homme, laupäeval algavad treeningsõidud Adrenalin Arenal kell 17, pühapäeval kell 14. Sõidud on lühikesed ja atraktiivsed ning põnevat vaatamist jagub pealtvaatajatele ka sõitude vahele.