Finaali alustas suurepäraselt Audentes, kes sai suure edu sisse ning läks suuresti Trine Kasemäe kolmeste toel teisele veerandile vastu 31:13 eduseisul. Poolajaks suutis G4S end koguda ja vähendas vahe 8 punktile.

Riietusruumist tulles oli heas hoos G4S, kes võitis kolmanda veerandi 18:8 ning sai viimesele 10 minutile minna vastu 2-punktilises edus. Neljas veerand oli tasavägine ja jäi lõpuks viiki ehk naiste esiliiga meistritiitli suutis enda kätte võidelda G4S Noorteliiga. Audentese Spordiklubi naistele seekord hõbe.

Saku valla spordikeskusesse kogunenud rohkearvuline publik sai kohtumise lõpus nautida vägevat trillerit, kus mõlemad naiskonnad tabasid vastastikku viskeid ning Audentes hoidis hullude kolmestega põnevuse lõpusekunditeni üleval.

G4S naiskonna poolt säras finaalis Kayla Jade Frier, kes kogus 26 punkti ja võttis 6 lauapalli. Teda toetasid 15 silmaga Sille-Liis Mölder ning 11 punkti ja koguni 22 lauapalliga oma naiskonna kõige väärtuslikumaks mängijaks hinnatud Anete Elisabeth Adler.

Audentese ja kogu kogu mängu parimaks punktitoojaks tõusis Trine Kasemägi (kolmesed 8/13), kes tõi 30 silma. Ellen Anett Põldmaa lisas 20 punkti ja 7 lauapalli. Audentesel ei saanud finaalturniiril kaasa teha tagamängija Kati Rausberg.

Tasavägiseks kujunenud finaalis jäi mõlema naiskonna visketabavus 40%. Lauavõitluse võitis seevastu kindlalt meistriks kroonitud G4S Noorteliiga 53:29. Pallikaotusi tegid võitjad 19 ja teise koha omanikud 15.

"Hea oli naiskonna mõttes see, et tegelikult tulime uuesti mängu tagasi. Hulle kolmeseid tabasime kogu satsiga. Nii hea meel, et me ei andnud alla, kui vahe oli juba 10. Kolmene kukkus täna ja selle üle on hea meel. Aga tõesti, neil olid värskemad jalad kui meil, mis teha," kommenteeris Audentese finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks hinnatud Ellen Anett Põldmaa pärast mängu.

"Täna on halb, homme on hea," muigas Põldmaa küsimuse peale, mis tundega ta saalist ära läheb. "No võib-olla hea päris pole, aga parem. Kogu hooaja peale olime kaotanud vaid ühe tähtsa mängu, see oli karikafinaal (hilisemale Eesti meistrile TalTech/Nordaidile - toim.). Kurat, nüüd kaotasime teise ka. Praegu emotsiooni pealt on kahju, aga hooaeg oli ju äge, olime karikafinaalis ja siin finaalis, muud poleks osanud tahtagi."

Põldmaa sõnul on positiivne vähemalt see aspekt, et nii nende enda naiskonnast kui ka tiitli võitnud G4S Noorteliiga tiimist on noori ja häid tüdrukuid peale kasvamas. "Meil endal vanemad ja kogenumad utsitavad ja õpetavad nooremaid. Seda on vaja," lausus Põldmaa.