Karditiim Ward Racing, mille ridadesse Severjuhhin kuulus, teatas esmaspäeval, et venelase käitumine on hukka mõistetud ning temaga koostöö lõpetatakse. Severjuhhini žest mõjus eriti rängalt ajal, mil tema kodumaa väed jätkavad sõdimist Ukrainas.

Ward Racing avaldas teates ühtlasi, et ka nende tiim on ukrainlastele abiks olnud. "Sõja algusest saadik on meie tiimi liikmed kandnud sõnumiga "Ei sõjale" kiivreid ja silte. Lisaks reisivad meiega kaasas kolm Ukraina perekonda, sest neil pole kodu, kuhu naasta," seisis avalduses. "Rootsi kodanikena oleme eriti uhked oma riigi üle, mis tegi ajaloolise otsuse saata Ukrainale relvi võitluseks Vene armee vastu."

Severjuhhin esindas veel eelmisel hooajal oma sünnimaad Venemaad, aga käesolevaks hooajaks sai ta Itaalia litsentsi. Itaalia autoliidu spordinõukogu otsustas intsidendi järel Severjuhhinilt litsentsi ära võtta. Ka rahvusvaheline autoliit on venelase osas uurimist alustanud.

Võistkonna juht Joakim Ward andis hiljuti intervjuu Expressenile, kus selgitas veidi otsuse tagamaid. "Ma ei imestaks, kui FIA määraks talle eluaegse keelu," sõnas Ward. "Ma ei hakka teda kuidagi kaitsma, aga ma arvan, et ta ei saanud ise ka aru, mida ta tegi."

"Pole aga vahet, kas keegi publikust õhutas teda või mitte. Ma ei taha meilt endilt ega sõitjalt süüd ära võtta. See kõik on kohutavalt kurb ja me oleme täielikult sellise tegevuse vastu," lisas Ward.

Severjuhhini kummaline selgitus

Sportlane esitas päev pärast skandaalset käitumist Venemaa autospordiföderatsiooni pressisekretäri vahendusel juhtunule selgituse. "Tahaksin kõigi poole pöörduda, et rääkida eilsest episoodist poodiumil. Võitsin Euroopa meistrivõistluste etapi ja olin väga rõõmus. Ma olen Venemaalt pärit. Tänasin oma meeskonda ja oma sugulasi Venemaalt. Keegi nägi mu tegevuses halba žesti, kuid see pole nii. Ma lihtsalt tänasin. Olen venelane, olen Venemaalt ja oma riigi poolt," teatas Severjuhhin.

Hiljem esitas venelane ka vabanduse: "Tahan kõigi ees vabandada eile kardisõidu EMil juhtunu pärast. Poodiumil seistes tegin žesti, mida paljud tajusid natsisaluudina. Aga ei ole. Ma ei ole kunagi toetanud natsismi ja pean seda üheks kohutavamaks inimsusevastaseks kuriteoks. Sõitsin Itaalia litsentsi all ja võitsin võistluse Itaalia lipu all."

Jaga
Kommentaarid