3. aprilli kohtumine Žalgirise ja Belgradi Crvena zvezda vahel möödus vaenulikus õhkkonnas, sest Serbia klubi mängijad keeldusid enne mängu kinni võtmast Ukraina sõda hukka mõistvast plakatist.

Kaunasesse reisinud Crvena zvezda fännid lasid sõjavastase aktsiooni ajal vilet ning Žalgirise fännid võtsid üles laulujoru sõnadega "Putin h**lo". Hiljem skandeeris Žalgirise fännitribüün veel "F**k you, Serbia", "Serblased on venelaste ***sid" ning lehvitasid NATO lippu.

Tunded läksid saalis lõpuks nii kuumaks, et Leedu politsei sundis Serbia fännid saalist lahkuma ja eskortis nad lennujaama.

Järgmisel päeval tegi Crvena zvezda klubi avalduse, millest mõistis hukka Kaunase fännide provokatsiooni ning väitis, et kodumeeskonnale oli juba mitu päeva varem teada antud, et Serbia klubi ei soovi Ukraina sõja vastasest aktsioonist osa võtta.

"See oli poliitiline etendus, mitte sport ning rikkus tõsiselt Euroliiga ja korvpalli aluspõhimõtteid," seisis klubi kodulehel avaldatud kirjas, milles nõuti Žalgirisele karmi karistust.
Jaga
Kommentaarid