501 pealtvaataja ees toimunud Tallinna derbi oli haarav algusest lõpuni. Derbile omaselt mängisid mõlemad tiimid komprimissitult ning pea igas kahevõitluse olukorras tegutsesid osapooled piiri peal, et oma üleolekut kehtestada. Seda tõestab ka asjaolu, et peakohtunik Kristo Tohver lehvitas lõpuks kaheksal korral kollast kaarti (mõlemale neli - K.R).

Juba esimese 20 minutiga pidid nii Marko Meerits (Kalju) kui ka Karl Andre Vallner (Levadia) tegema suurepärase tõrje, et omad päästa. Meerits tõrjus kuuendal minutil Artur Pika pealelöögi, Vallner ei lasknud end kümmekond minutit hiljem üle mängida Alex Matthias Tammel.

Kalju pääses aga 41. minutil juhtima, kui omavärava sai kirja Maximiliano Ugge. Itaallane andis valesöödu otse Tamme jalale, kelle esimese pealelöögi Vallner tõrjus. Jätkuolukorras pääses Tamm uuesti löögile, mille Vallner taas tõrjus, kuid pall põrkas vastu Ugget ning sealt omakorda väravasse. "Natukene lohakas sööt Uggelt, ei vaadanud ja hinnanud olukorda õigesti. Sealt tuli väga ebamugav rünnak ja kõik, mis minna sai, läks lõpuks valesti," kommenteeris omaväravat Levadia kapten Brent Lepistu.