Terve hooaeg oli tasavägine ja põnev, kuid finaalseeria lõpp oli suisa enneolematu. Tallinna Ülikool/Kikasel oli neljandas mängus TÜ/Bigbankiga kasutada viis tšempionaadi palli, kuid ühtegi ei suudetud realiseerida. Samas viienda mängu viiendas geimis tulid Sten Esna hoolealused välja 11:14 kaotusseisust ja krooniti ikkagi meistriks.

„See on see intriig ja draama, mida me spordis otsime,” lausus Bigbanki juhendaja Hendrik Rikand valusa kaotuse järel. „Naised selle aasta finaalseerias näitasid, mis on spordi võlu. Kokkuvõttes mingi õiglus võidutses. Olgem ausad, see meie tagasitulek neljandas mängus oli ulmeline. Selle taustal see TLÜ/Kikase tagasitulek seisult 11:14 võib-olla ei tundugi nii imeline. Igal juhul tubli mäng nende poolt. Nii nagu nemad ei võtnud ära neljandat mängu, ei võtnud ka meie täna ära viiendat, kõik oli meie enda kätes. Minu jaoks kõige häirivamad hetked olid juba viienda geimi keskel, kui läksime rünnakul tegema asju, millel polnud mõtet sees. Oli võimalus see mäng juba varem enda kasuks otsustada.”

Rikand pani võistkonnale hooaja eest tervikuna hindeks nelja miinuse. „Meie eesmärk oli mängida kõikides finaalides. Seda suutsime, karikafinaali ka võitsime. Balti liigas mõned arvavad, et maksimum oligi hõbe, mis saime, kuna Kaunas oli nii tugev. Ise ei tahaks sellega nõustuda, kuid too mäng kindlasti nii oli. Pettumuseks oli minu jaoks finaalseeria esimene ja kolmas kohtumine, kas me ei suutnud Tallinna Ülikooli saaliga kohaneda või mis, aga me ei suutnud mängida.”

Kokkuvõttes kiitis Rikand naisi. „Mängijate ees tuleb müts maha võtta. Kui palju on meil neid emasid, üliõpilasi, töötajaid, kes teevad kahte asja korraga. Nad on selle tiheda graafikuga lõpuni välja tulnud. Naistel pole mitte kunagi nii väikese ajavahemiku sees olnud nii palju mänge. Meil oli 48 mängu hooaja peale, Bigbanki meeskonnal vastukaaluks koos euromängudega 38. See, et naised on vastu pidanud, on juba omaette saavutus,” rääkis treener.

„Natuke kahju on, et meistrivõistluste poolfinaal- ja finaalseeria nii kokkusurutud olid, aga eks see on seotud teatud otsustega meie noortekoondiste huvides. Loodame, et seal läheb vähemalt asi hästi,” jätkas Rikand. Ja läkski – Eesti U19 neidude võistkond võitis Prištinas peetud EM-valiksarjas 3:2 Kosovo ja 3:1 Ungari, Türgile kaotati 0:3 ning kokkuvõttes pääseti edasi kolmandasse ringi ja löödi võidutantsu.

Rikand avaldas soovi, et edaspidi panustataks veelgi rohkem naiste meistriliigasse. „Jääme kõik õppima sellest hooajast, ei kaota ära seda intriigi, mis naiste võrkpallis on, vaid suudame seda enda kasuks tööle panna – nii alaliit kui ka klubid,” loodab Rikand. „Lõpuks võiks aru saada, et naiste liiga tase ei ole Euroopa keskmik, on kehvem, aga mida tahetakse, ongi see intriig ja põnevus. Mulle on paljud öelnud et see meie neljas ja viies mäng olid võib-olla üldse sel hooajal suurimaks võrkpallielamuseks. Olgem ausad – Bigbanki meeskonna euromängud Kaasani Zenidiga olid tasavägisemad kui finaalmängud Pärnuga. Väga loodan, et me teeme igal pool silmad lahti, saame aru, et naiste liigasse tuleb panustada, see põnevus tuleb pilti tuua pilti tuua, mitte ainult finaalseeria ajal vaid kogu aeg. Ja aidata klubidel tõsta taset, sest põnevust on juba niigi.”

Vaata ka TLÜ/Kikase peatreener Sten Esna ning mängijate Merilin Paalo ja Raili Hundi mängujärgseid videointervjuusid.