Näha saab nii taipoksi kui ka K1 reeglitega matše. Esimest korda tuuakse Eesti publiku ette ka enne koroonaajastut Taist alguse saanud võitlusstiil - Muay Thai matš MMA kinnastega.

"Tegemist on üha enam populaarsust koguva stiiliga, mida nimetatakse ka Muay Thai Extreme'iks. Kui klassikalised taipoksi kindad on 10 ozi, siis MMA kindad 4 ozi ehk enam kui kaks korda väiksemad, mis teevad lööjate käed selle võrra kaks korda kiiremaks ja lisavad kõvasti nokaudi ohtu juurde," selgitas The League'i peakorraldaja Kevin Renno.

Lühem on ka matši pikkus. Klassikaline taipoksimatš kestab 5x3 minutit, MMA kinnastega matš 3x3 minutit. Taolisi matše on kavas kaks.

Üritusel on tänavu ka heategevuslik mõõde. The LEague paiskas müüki spetsiaalsed "Ukraina pileteid", mille tulu annetatakse Ukraina toetuseks. Kõik taolised pääsmed on tänaseks juba välja müüdud.

Kevin Renno abiga vaatame otsa kõikidele võitluspaaridele, alustades kell 18 algavate undercard matšidega. Maincardi matšidega tehakse algust kell 19.

UNDERCARD

Eesti vs Gruusia maavõistlus:

1. Artjom Tretjak - Temuri Chejia (Muay Thai / 64 kg / 3x2 min)
2. Ruslan Mitjajev - Davit Faroiani (Muay Thai / 68 kg / 3x2 min)
3. Roman Mitjajev - Saba Makatsaria (Muay Thai / 75 kg / 3x2 min)
4. Nikita Isopesko - Aleksandre Jikia (Muay Thai / 80 kg / 3x2 min)

"Avastasime Gruusiast ühe uue kontakti - Gruusia läbi aegade ühe tuntuima võitlussportlase Davit Kiria, kes on endine Glory keskkaalu meister. Need on kõik tema spordiklubi õpilased," rääkis Renno. "Eesti poisid on kõik väga tugevad. Lähiriikidest me selles vanuseklassis neile vastaseid ei leia. Nad on 15-16-aastased ning tulnud viimasel kahel aastal Euroopa ja maailmameistriteks. Grusiinide kohta tean nii palju, et tegemist on tugeva klubiga, kes niisama lahkelt kedagi kuhugi ei saada."

MAINCARD

1. Hannes Ilmjärv - Freddy Vahtra (Muay Thai MMA Gloves / 66 kg / 3x3 min)

Kevin Renno: "Ilmjärv on minu vana treeningkaaslane ja kolleeg spordiklubist, kes pole kümme või rohkemgi aastat võistelnud. Tema võistlusaastad olid tema 30-ndate alguses või keskel, nüüd on ta 43."

Freddy Vahtra treenib Versus treeningkeskuses Kristo Männistu käe all ning alustas poksimist viis aastat tagasi, olles tänaseks pidanud kuus profimatši.

2. Aleksei Larin - Carlos Silva (K-1 / 85 kg / 3x3 min)

Endine Premium liiga jalgpallur Aleksei Larin (Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia) pakkus alles veebruaris Keila publikule vägeva matši, nokauteerides teises raundis Nikita Mihhailovski. Tema vastane tuleb Leedust.

3. Dmitri Salamatin - Lado Gabisonia (Muay Thai / 80 kg / 3x3 min)

Renno: "Salamatin on väga andekas Eesti poiss, kes tuli eelmisel aastal maailmameistrivõistlustel hõbedale ning pani Euroopa meistrivõistlused kinni. Grusiin on talle paras pähkel ja ohtlik vastane. Meie poisi kasuks räägivad taipoksi reeglid, sest grusiin on tugeva K1 taustaga. Reeglid peaksid nende võitluse tasavägisemaks muutma."

4. Valeri Golubev - Rhassan Muhareb (Muay Thai MMA Gloves / 80 kg / 3x3 min)

Renno: "Golubev on Eesti võitlusspordi ringkondades väga tuntud nimi, aga pole viimasel ajal vigastuste tõttu väga palju võistelnud. Razan on talle huvitav ja põnev vastane. Esimesel The League'il kaotas ta Mirkko Moisarile kaheksa mehe turniiri poolfinaalis. 2010. aastal võitles ta Amserv Cupil minu vastu. Võitsin teda lisaraundiga."

Muhareb on ühe matši pidanud ka mainekas Glory sarjas. Tema MMA kontol on 2 võitu ja 5 kaotust.

5. Astrid Johanna Grents - Zoe Neuschwander (K-1 / 60 kg / 3x3 min)

Renno: "Grentsile on samuti juba lähiriikidest raske vastaseid leida, sest ta tegi üsna tugeva eelmise aasta, võites King of Kingsi nelja naise turniiri ning tulles taipoksi MM-il kolmandale kohale. Tema šveitslannast vastasest oskan väga vähe rääkida. Enamus tiime ja sportlasi kavaldavad ja ei postita endast väga palju videosid, kui nad just suurtel võistlustel ei osale, kust nagunii ülekanne tehakse."

6.-7. Nelja mehe turniiri poolfinaalid (K-1 / 67 kg / 3x3 min)

Osalejad: Kristoffer Björkskog (Soome), Allan Volosatõh, Henry Rohtla, Giorgi Malania (Gruusia). Paarid loositakse neljapäevasel kaalumisel.

"Allan on Eesti koondise esindaja taipoksis. Soome koondislase Kristoferiga on nad omavahel kohtunud Soomes, kus Kristofer võitles hästi klintšis ja võitis punktidega - soomlastel on klintš ehk taipoksi püstimaadluse osa hästi tugev. Turniir peetakse K-1 reeglitega, millest küünarnukitehnika ja klintš on välja lõigatud, lubatud on vaid löögid käte, jalgade ja põlvedega. The League'is jätame sisse jalgade püüdmised ja nende järel vastase maha löömised," rääkis Renno.

"Georgi näol on tegemist 18-aastase andeka ja ohtliku poisiga. Kui tema nimi Youtube'i panna, näeb, kui ohtlik ja terav ta on."

Turniiril osalejatest kõige vanem mees, 30-aastane Rohtla on endine esiliiga ja meistriliiga tasemel jalgpallur, kes on kandnud nii Kelja JK kui ka Levadia särki. Taipoksiga tegeleb ta aastast 2009. Viimasel The League'il alistas ta nokaudiga leeduka Andrius Tebera.

8. Ott Remmer - Teo Mikelic (K-1 / 71 kg / 3x3 min)

Renno: "Mikelic on Amsterdamis Mike's Gym'is treeniv horvaat, Glory võistleja (Glory saldos 2 kaotust - toim). Väga tugev mees. Algselt oli meil Otile vastaseks toodud üks Valgevene sportlane (Dzmitry Varats - toim), kellele Ott eelmisel aastal King of Kingsil kaotas ja kellega ta rematch'i teha tahtis, aga antud olukorras ei saa me Valgevene võitlejatega kindlasti koostööd teha."

Remmer Eesti võitlusspordisõpradele tutvustamist ei vaja. 2020. aasta The League'il võitis tartlane nelja mehe turniiri. Veebruaris Abjas peetud Winter Fight'il oli tal au pidada peamatš, milles alistas Moldova meistri Alexandru Cotofona.

9. Uku Jürjendal - Jakub Kozera (K-1 / Heavyweight / 3x3 min)

Renno: "Jürjendalile oli meil algselt vastane Gruusiast (Nika Kulumbekashvili - toim), üks King of Kingsilt tuntud raskekaalu võistleja, aga kuna tal tekkis mingi viiruslik haigus, leidsime talle kiiresti asenduse tugeva kikkpoksi taustaga poolaka näol, kes on korduvalt tulnud WAKO maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel medalitele."

Jürjendal käis viimati ringis detsembris Soomes, kus nokauteeris Ungari võitleja David Mihajlovi. The League'i publik mäletab kindlasti Jürjendali 2019. aasta nokautiga võitu Tondiraba hallis valgevenelase German Vandenvini vastu.

10. Nelja mehe turniiri finaal

11. Hendrik Themas - Zaur Dzhavadov (K-1 / 77 kg / 3x3 min)

Mõlemad on Eesti publikule juba ammu tuttavad mehed. Aserbaidžaani juurtega Lätit esindav Dzhavadov tegi oma viimase matši 2020. aastal. "Zaur on Zaur, väga tugev vastane, selles võib kindel olla," on Themas vastase kohta öelnud.

Zauri säravaimaks tiitliks võib pidada 2017. aastal võidetud King of Kingsi meistrivööd. Aasta hiljem nokauteeris ta Tallinnas King of Kingsil valgevenelase Jevgeni Matsiušonaki. Eesti võitlejatest on tema vastu astunud nii Renno, Rain Kärkinen, Nikita Mihhailovski kui ka Edvin Erik Kibus.

Themase viimane matš oli veebruaris Winter Fightil, kus ta alistas kohtunike ühehäälse otsusega ukrainlase Vjatšeslav Andreievi. The League'il pole Themas veel kaotust tunnistanud - esimesel osavõistlusel oli ta tehnilise nokaudiga parem valgevenelasest Pavel Pravašinskist, teisel puhta nokaudiga valgevenelasest Juri Bõbatškinist.

"Ilmselgelt loodan, et Eesti poisid teeksid peamatšides hea esituse, aga kõige enam hoian pöialt, et matšid oleksid põnevad ja tasavägised, et keegi ei kustuks liiga vara. Nende matšide puhul seda kindlasti ennustada ei või. Uku, Oti ja Hendriku matšid võivad minna nii ühele kui ka teisele poole," arvas Renno.