Lakers võitis tänavusel põhiturniiril vaid 33 mängu, kuid kaotas 49 kohtumist, millega sai läänekonverentsis alles 11. koha.

"See oli uskumatult raske otsus, mida teha, kuid see on meie arvates praegu vajalik," teatas Lakersi peamänedžer Rob Pelinka.

"Austan Franki nii väljakul kui ka väljaspool seda tohutult," lisas Pelinka. "Frank on suurepärane treener ja hea mees. Oleme talle igavesti tänulikud tema töö eest, mis juhtis meid 2019/20 NBA meistritiitlini."

48-aastane Vogel juhendas Lakersit alates 2019. aasta kevadest. Aastatel 2011–2016 töötas ta Indiana Pacersi ja 2016–2018 Orlando Magicu peatreenerina.

ESPN pakub, et Lakersi uue peatreeneri otsingud tulevad ulatuslikud ja pikad, sest esile pole kerkinud kindlat favoriiti.

NBA play-off'ide paarid:

Idakonverents

1. Miami Heat - 8. ? (Brooklyn Netsi ja Cleveland Cavaliersi mängu kaotaja vs Atlanta Hawksi ja Charlotte Hornetsi mängu võitja)
2. Boston Celtics - 7. (Brooklyn Netsi ja Cleveland Cavaliersi mängu võitja)
3. Milwaukee Bucks - 6. Chicago Bulls
4. Philadelphia 76ers - 5. Toronto Raptors

Läänekonverents

1. Phoenix Suns - 8. ? (Minnesota Timberwolvesi ja Los Angeles Clippersi mängu kaotaja vs New Orleans Pelicansi ja San Antonio Spursi mängu võitja)
2. Memphis Grizzlies - 7. ? (Minnesota Timberwolvesi ja Los Angeles Clippersi mängu võitja)
3. Golden State Warriors - 6. Denver Nuggets
4. Dallas Mavericks - 5. Utah Jazz