Tiitlikaitsjana ringi tulnud Sterling võitis matši kohtunike häältega. Kaks kohtunikku andsid 48:47 eelise Sterlingule ning üks kohtunik eelistas 48:47 Yani.

UFC bossi Dana White’i sõnul tehti venelasele selle otsusega liiga. „Arvan, et kohtunikud eksisid selle otsusega. Mina oleksin kolmes raundis andnud eelise Yanile ja kahes Sterlingule. Ma ei oska öelda, kuidas kohtunikud punkte andsid. Arvan, et lõpuks sai otsustavaks esimese raundi hindamine,” rääkis White MMA Fightingu vahendusel.

Esimese raundi hindamine oligi väga pingeline. Eliseo Rodriguez ja Sal D’Amato andsid Sterlingule 10:9 eelise, Chris Lee eelistas omakorda 10:9 Yani. Samas leidsid mitmed eksperdid, et teises raundis oleks pidanud Sterlingu ülekaal olema 10:8, kuna ta sai venelase mitmel korral haardesse ja sooritas häid lööke. Siiski andsid kohtunikud teises raundis Sterlingule 10:9 eelise.

Yanile kuulus tiitlimatši eel kääbuskaalu vahetiitel. Sterling ja Yan kohtusid ka UFC 259 võitlusõhtul. Toona oli Yan domineerivamaks pooleks, kuid reeglitevastase löögi tõttu läks tiitel lõpuks Sterlingule.