Kolmandad kohad saavutasid Kuveidi esindaja Abdullah Alyousef ja Kreeka sportlane Alexander Kazakis.

Turniiri üheks tipphetkeks, mis jääb kindlasti pikkadeks aastateks kõikidele piljardisõpradele meelde, oli seik, et värske maailmameistri jaoks oli turniir sisuliselt lõppenud juba enne 1/8-finaaliga. Pääsuks 16 parema hulka oli Van Boeningu vastaseks Ameerika Ühendriikides elav Soome esindaja Mika Immonen (maailma edetabeli 4. koht). 11-võiduni peetavas kohtumises oli Immoneni eduseis lausa 10:3, peale mida Iimmonen sisuliselt enam laua äärde ei pääsenud. Fantastilist mängu näidanud Van Boening võitis kaheksa mängu järjest ning võitis seega kohtumise 11:10.

“Kindlasti jääb just see mäng mulle meelde aastakümneteks,” sõnas maailmameistriks kroonitud Van Boening. “Olen oma 19-aastase proffikarjääri jooksul võitnud küll viiel korral US Open`i ning mänginud kahel korral ka 9-palli MM-il finaalis, kuid täna on see päev! Olen sellest kaua unistanud ja nüüd on see käes! Kindlasti on see minu karjääri suurima saavutus,” rõõmustas Van Beoning peale finaalkohtumist.

“Võtan endale selle julguse ja ütlen, et tulla piljardispordi suurimal võistlusel 32-parima hulgas 3-10 kaotusseisust välja, on see näiteks jalgpalli puhul võrreldav olukorraga kus mõnes kõrgetasemelises kohtumises poolaja 1:5 kaotanud võistkond võidab lõpuks kohtumise”, ütles peale turniiri Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik.

Meie esindaja Denis Grabe sai 33. koha.

“Grabe 33. koht ei ole kindlasti see, mida Eesti edukaim piljardisportlane ise püüdma läks, kuid päeva lõpuks on MM-i 33. koht ju ikkagi hea saavutus. 128 osaleja seas olid vaid maailma selle ala tipud ning piljardispordis ei ole harv ka nähtus, kus maailma tippu kuuluv mängija kaotab turniiri alguses kaks kohtumist ning langeb seega konkurentsist. Täpselt nii juhtus 2017. aastal ühel Euroopa liiga osavõistlusel Albin Ouschaniga, kes oli aasta varem esmakordselt kroonitud 9-palli maailmameistriks,” lisas Kuusik.