Zdovc, kes tõusis peatreeneriks eelmise aasta oktoobri keskpaigas, lahkub klubist vastastikusel kokkuleppel ning peatreeneri ameti võtab üle 44-aastane Leedu koondise peatreener Maksvytis, kirjutab Sportando.

Maksvytis toob treenerite koosseisu juurde Gintaras Krapikase, kes on juba varem Žalgirises treenerina töötanud. Meeskonnas jätkavad tööd Tautvydas Sabonis ja Evaldas Berzininkaitis.

"Kõigepealt tahaksin tänada treener Zdovci tema töö ja pühendumise eest. Jure liitus meeskonnaga tõeliselt raskel hetkel, ta püüdis meeskonda aidata ja väärib selle eest palju kiitust,” ütles Žalgirise direktor Paulius Motiejunas.

"Otsustasime muudatuse teha juba praegu. Pole saladus, et Maksvytis peab suve veetma Leedu korvpallikoondisega töötades, seega saab ta need kuud kasutada nii mängijate ja treeneritega tutvumiseks kui ka oma filosoofia ja mentaliteedi edasiandmiseks," lisas klubijuht.

Maksvytis, kes juhendas viimati Parmat, kuid lahkus Venemaalt pärast Ukraina sõja algust, on Leedu koondise peatreeneriks alates eelmise aasta sügisest.

Žalgiris lõpetas tänavuse Euroliiga hooaja 15. ehk viimasel kohal. 28-st kohtumisest võitis Leedu tippklubi vaid kaheksa.