Pärast Portimao ringrajal peetud võistlust pidas Severjuhhin poodiumil mõistlikuks näidata natsitervitust – täpsemalt küll Itaalia fašistide tervitust, mille natsid üle võtsid.

Kuna Severjuhhin sattus suure kriitika alla nii Euroopas kui kodumaal Venemaal, esitas ta täna Venemaa autospordiföderatsiooni pressisekretäri vahendusel juhtunule selgituse.

"Tahaksin kõigi poole pöörduda, et rääkida eilsest episoodist poodiumil. Võitsin Euroopa meistrivõistluste etapi ja olin väga rõõmus. Ma olen Venemaalt pärit. Tänasin oma meeskonda ja oma sugulasi Venemaalt. Keegi nägi mu tegevuses halba žesti, kuid see pole nii. Ma lihtsalt tänasin. Olen venelane, olen Venemaalt ja oma riigi poolt," teatas Severjuhhin.

Hiljem esitas venelane ka vabanduse: "Tahan kõigi ees vabandada eile kardisõidu EMil juhtunu pärast. Poodiumil seistes tegin žesti, mida paljud tajusid natsisaluudina. Aga ei ole. Ma ei ole kunagi toetanud natsismi ja pean seda üheks kohutavamaks inimsusevastaseks kuriteoks. Sõitsin Itaalia litsentsi all ja võitsin võistluse Itaalia lipu all."

Noore kardisõitja mõistis teravalt hukka ka Venemaa tippmaletaja Sergei Karjakin. "Ilmselt on inimesel mingid psühholoogilise häire tunnused, ma ei räägi üldse moraalipõhimõtetest, mida tal peas ei ole," ütles Karjakin.

Rahvusvaheline autoliit FIA on algatanud venelase käitumise suhtes uurimise.

Jaga
Kommentaarid