Bubka on pärast sõja algust teinud vaid ühe avalduse, kus ta tänas rahvusvahelist olümpiakomiteed toetuse eest, aga ei maininud kordagi Venemaad.

24. veebruaril alanud sõja esimestel päevadel kurtsid Ukraina olümpiakomitee töötajad, et Bubkaga pole võimalik kontakti saada. Lisaks polnud tema allkirja Ukraina sportlaste avaldusel, et Venemaa ja Valgevene rahvusvahelisest olümpiakomiteest välja visataks.

58-aastane teivashüppelegend sündis Luhanskis, mis on alates 2014. aastast olnud Venemaa toetatava Luhanski Rahvavabariigi keskuseks.

"Ma ei ole kuskilt kuulnud, et Ukraina olümpiakomitee teeks tööd, et Venemaa rahvusvahelisest olümpiakomiteest eemaldataks. Ukraina spordiministeerium on vähemalt mingi seisukoha esitanud, aga olümpiakomitee on nähtamatu. Võib-olla tehakse taustal tööd, aga seda tuleks ka selgelt väljendada," rääkis Belenjuk portaalile FanDay antud intervjuus.

"Ma ei kujuta ette, kus Bubka on. Ma arvan, et keegi ei tea. Meie suurim olümplane peaks nii kriitilisel ajal oma sportlastega olema," lisas ta.

Žan Belenjuk.
Jaga
Kommentaarid