Hollandlane hoidis tänasel Austraalia GP-l Charles Leclerci (Ferrari) järel kindlat teist kohta, kuid pidi 39. ringil ootamatu tehnilise rikke tõttu sõidu katkestama. Ka hooaja avaetapil Bahreinis oli Verstappen kinni poodiumikohast, kui pidid loetud ringid enne lõppu tehniliste probleemide tõttu katkestama.

Nii on Verstappenil kolme etapiga kirjas üks etapivõit ja kaks katkestamist, mis annavad 25 punktiga kuuenda koha. Liider Leclerc on temast juba 46 silmaga ette rebinud.

"Oleme juba miilide kaupa maas (tipust). Ma isegi ei taha mõelda praegu tiitliheitlusele, kõige tähtsam on sõidud üldse lõpetada," rääkis Verstappen Sky Sportsile. "Loomulikult oli kogu tänane päev halb."

"Meil polnud kiirust, pidin lihtsalt rehvide eest hoolt kandma, sest kerge teine koht tundus käes olevat. Teadsin, et ma ei saa Charlesile vastu, seega polnud mõtet proovida," tõdes hollandlane. "Kuid me ei suutnud isegi lõpuni tulla, mis on masendav ja vastuvõetamatu. Kui tahad tiitli eest võidelda, ei saa selliseid asju juhtuda."

"Tema frustratsioon on mõistetav," sõnas Red Bulli pealik Christian Horner. "See tulemus valmistas suurt pettumust."

Horner ei osanud öelda, mis Verstappeni katkestamise põhjustas. "Ma ei usu, et see oli mootoriga seotud. Pigem võis mure olla kütusega. Peame auto tagasi saama ja vaatama, mis täpselt juhtus."

Hooaeg jätkub 24. aprillil Itaalias Imola ringrajal.