SK Tapa viimane võit Viljandi HC üle pärines enam kui kahe aasta tagant, aga laupäeval alustati kohtumist selge plaaniga kullaheitlust mõjutada. Kaitses seisti suurepäraselt, kodupubliku toel olid emotsioonid kõrgel ning mis ilmselt enim silma paistis – Artur Oganezov tegi väravasuul kohati imelisi tõrjeid.

Tapa muljetavaldav võitlus Viljandi vastu punkte ei toonud

Viie minutiga sai Tapa 5:1 juhtima ja külaliste peatreener Marko Koks kasutas juba esimest minutilist mõttepausi. Kaheksandal minutil tuli Hendrik Koksi värava järel 6:3, kuid Tapal õnnestus rünnakul kõik, mis ette võeti. Skooriti laial rindel ning Artur Morgenson viis 13. minutil tapalased kiirrünnakust juba 10:3 ette.

Viljandi vähendas paaril korral vahe viiele, kuid Tapa sai jälle seitsmega ette. Kolleegist sugugi mitte halvemini ei tõrjunud postide vahele tulnud Madis Valk, kes peatas Koksi karistusviske. Viljandi ja Eesti koondise paremääre Ott Variku tabamuse järel mindi puhkama seisul 16:11.

Riietusruumist väljusid korrektuure teinud mulgid – kaitse muutus agressiivsemaks ja rünnak kiiremaks. Viskevastutust hakkasid võtma kogenud Varik ja Kristo Voika, aga ka noored koondislased Koks ja Mihkel Lõpp. 42. minutil jõuti Koksi tabamusest viigini 20:20 ja peagi saadi juba kolmega ette.

Tapa ei lõpetanud võitlust ja kuigi 52. minutil oldi 25:28 taga, viskas Marten Saar kaks minutit hiljem 28:28 viigivärava. Juhtima tapalased ei saanud ning pidid leppima minimaalse kaotusega. Raske, 31:30 võidu saanud Viljandi kasuks panustasid enim Varik üheksa ning Koks ja Lõpp seitsme väravaga. Tapal tabas Oolup seitse, Saar kuus ja Kosmirak neli korda.

Viimane veerandtund otsustas mängusaatuse Tallinna kasuks

HC Tallinna ja Raasiku/Mistra kohtumine algas väravatevaeselt ning kuueminutilise mängu järel oli seis 1:1. Kuus minutit hiljem näitas tabloo 5:5, siis spurtisid pealinlased ette. Hästi pommitas kaugelt Aleksei Štšerbak ning Kaspar Leesi karistusviskest mindi juhtima 8:5.

Štšerbak kasvatas 27. minutil edu 12:8 peale, ent külalised lõpetasid poolaja suurepäraselt. Kaks tabamust Vladislav Naumenkolt ja Markus Kask vähendas vahe minimaalseks – 12:11. Raasikulaste hea hoog jätkus teiselgi pooltunnil, sest Kask viis külalised 35. minutil 14:12 juhtima.

Võrdne heitlus jätkus 44. minutini, mil joonelt hästi leitud Juri Sohhorovitš veel Raasiku 17:16 ette aitas. Jürgen Rooba, Štšerbaki ja Leesi vedamisel spurtis siis aga Tallinn ning tegi seda püüdmatult. 51. minutil suutis reedel 25. sünnipäeva tähistanud Sander Sven Annula veel vahe kaheväravaliseks tuua, visates seisuks 21:19.

Lõpuminutid kuulusid aga kindlalt Tallinnale ning nii võeti 26:21 võit. Ukrainlased olid heas hoos mõlemas tiimis. Tallinna kasuks viskas Štšerbak kaheksa, Lees viis ning Rooba ja Igor Skiba neli väravat. Raasikul tabas Naumenko kaheksa, Sohhorovitš neli ja Kask kolm korda.

Meistriliiga tabeliseis:

1. Viljandi HC
2. Põlva Serviti
3. HC Tallinn
4. SK Tapa
5. Raasiku/Mistra
6. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper