MXGP klassi ajasõidus sõitis Hardi Roosiorg (KTM) välja 23. ringiaja. Parimat aega näitas üllatuslikult itaallane Alberto Forato (GASGAS).

Kvalifikatsioonisõidus suutis Roosiorg natuke parema tulemuse välja sõita. Sõidus alguses oli ta 25. kohal, kuid lõpuks tõusis 21. kohale.

EMX Open klassis oli esmakordselt sel hooajal rajal Gert Krestinov (Honda). Avaetapil Inglismaal Krestinov ei osalenud, kuid järgmistel etappidel soovib ta kaasa teha. Ajasõidus näitas Gert teises grupis kuuendat ringiaega ja see andis talle kaheteistkümnenda stardikoha.

Täna toimunud avasõidus tabas Krestinov stardipuu kukkumist üsna hästi, kuid esimeses kurvis takerdus ta kaasvõistlejatega ning kaotas mitmeid kohti. Top 15 piiril sai Gert siiski liikuma, kuid juba avaringi lõpus ta kukkus. Viimasele kohale langenud Krestinov läks seejärel ka boksidesse, kus läks kaduma veel ligi minut ja rajale naases ta teistest juba peaaegu ringiga maas olles. Ülejäänud sõidu jooksul näitas Krestinov liidritega võrdset tempot, kuid kuna ajaline kaotus oli nii suur, siis 33. kohast ta lõpuks kõrgemale ei jõudnud.

Siiski sai Gert teadmise, et parema sõidu alguse korral on ta võimeline poodiumi eest võitlema.

EMX 125 klassis oli Itaalias kohal kolm meie sõitjat. Esimeses grupis läksid finaalikohta püüdma Sebastian Leok (Husqvarna) ja Romeo Pikand (KTM). Kahjuks kumbki neist ei suutnud kahekümne kiirema sekka pääseda.

Pikandil jäi edasipääsust puudu 0,4 sekundit ja ta sai 24. koha. Sebastian Leok kaotas Pikandile ringipeale 1 sekundiga ja see andis talle 31. koha. Teises grupis oli Richard Paat (KTM) ja ka temal ja finaalikoht võtmata. 25. koha saanud Paadil jäi puudu samuti 0,4 sekundit.

EMX Open klassi teine sõit toimub pühapäeval kell 10:40. MX2 klassi sõitjad tulevad esimeses sõidus rajale kell 14:00 ja MXGP klassi sõitjad kell 15:00.