Olukord sai alguse sellest, kui Latifi tegi tagant tulnud sõitjate jaoks ruumi, kuid keegi ei olnud kiirel ringil. Selle asemel möödus temast Stroll. Pärast järgmist kurvi otsustas Latifi oma koha sisekurvist tagasi võtta, kuid Stroll ei näinud seda manöövrit ja autod põrkasid kokku. Avarii rikkus mõlema sõitja esimese sessiooni, sest nad ei saanudki kiireimat ringi kirja.

Latifi süüdistas õnnetuses Strolli. "Ma ei saa aru, mida ta tegi. Igatahes ta ei vaadanud oma peeglitesse. Minuga on kõik korras, kuid auto on hävinud," lausus pettunud Latifi meeskonna raadios.

Stroll ei mõistnud omakorda, mida Latifi üritas teha. "Ta püüdis minust väga kitsal alal mööda saada. Piinlik juhtum. Järsku oli ta minu kõrval ja me rammisime üksteist," ütles Stroll.

Kovalaineni sõnul näitab selline avarii, et kumbki meestest pole tippsõitja. "Mõlemal juhil tekkis mingi mõttepaus. Ühtlasi oli neil ebaõnne, aga üks asi paistab siit välja. Siin on kaks meest, kellega selliseid asju üsna sageli juhtub. See pole juhus. Paraku näitab see ka sõitjate taset," ütles soomlane.

"Kaks puupead! Ajasõidu esimeses osas hakata kohtade eest võitlema ja tobedaid liigutusi tegema," põrutas soomlaste Viaplay teine ekspert Ossi Oikarinen.