Viimsi resultatiivseim oli 19 punkti ja 8 lauapalliga Tyler Roberson, 18 punkti ja 8 lauapalli lisas Ronalds Zakis. Harrise arvele jäi 16 punkti ja 5 korvisöötu.

Suurema osa matšist juhtinud Pärnu poolelt vastas Troy Barnies 19 punkti ja 8 lauapalliga. Andris Mistersi arvele jäi 17 punkti.

Mängu käik:

1. veerandaeg: Nelja minuti järel juhtis Viimsi 8:5. Rünnakul toimetati hästi palli korvi alla, kaks korda realiseeris Rolands Zakis ja ühe korra Karl Johan Lips. Pärnu lootis aga kaugvisetele, mis tabasid harva. ... Veerandaja võitis aga 18:17 Pärnu. Statistikast hakkas silma kümme ründelauda, aga näiteks neli palli korjanud Ivo Van Tamm pani seejärel kohe visked mööda.

2. veerandaeg: Hetkel, kui poolajapausini jäi viis minutit, oli Pärnu ees 31:29. Mitmekülgsusega paistis esimese 15 minutiga silma Pärnu kapten Mihkel Kirves, kelle arvel oli kaks punkti, kolm lauapalli ja neli korvisöötu. ... Esimese poolaja võitis 42:41 Pärnu. Pole midagi öelda - esimesed 20 minutit olid põnevad ja nauditavad. Viimsi oli täpsem (väljakult visked 48 protsenti, Pärnul vaid 31), aga Pärnu ei kaotanud kordagi (!) palli. Ka Viimsil polnud midagi nuriseda, neil oli pallikaotusi kuus.

Esimese poolaja staarid olid lätlased. Pärnule tõi Andris Misters 11 punkti, Viimsi poolt vastas samaga Ronalds Zakis.

3. veerandaeg: mängupildi järgi haaras initsiatiivi Viimsi, aga, tabloo seda ei kinnita - teise poolaja kuue minuti järel juhtis Pärnu 50:47. Pärnakate põhimängujuht Alterique Gilbert on seni alt läinud, ta on tabanud viskeid vaid 9-st 2. Viimsi suur mure on Taavi Jurkatamme neli viga. ... Kolmanda veerandi lõpuks juhtis Pärnu 58:54. Ülimalt olulist rolli peab täitma Pärnu äär/tsenter Ivo Van Tamm, sest nii Arturas Valeikal kui ka Mihkel Kirvesel on neli viga. Ja seni on legendaarse Jüri Tamme poeg ülesandega vahvalt hakkama saanud, ta on visanud üheksa punkti ja võtnud viis lauapalli.

4. veerandaeg: Viimsi tegi pooleteise minutiga 7:2 ja läks 61:60 ette. Zakis viskas selle ajaga viis punkti. ... Neli minutit enne normaalaja lõppu paistab, et Pärnu võtab ikkagi oma. Nad juhivad 70:63 ja käike on rohkem. Neljandal veerandajal on positiivselt silma paistnud Gilbert ja teine ameeriklane Troy Barnies. ...

Kuidas üks rünnak võib kõike muuta! Veideman tabas Viimsi kasuks kolmese, Valeika tegi samal ajal Tyler Robersoni vastu ebasportliku ja ühtlasi viienda vea, Roberson tabas kaks vabaviset ja kui Viimsi uuesti palli mängu panna sai, teenis kaks vabaviset Laane ja tabas mõlemad. Seega seitsmepunktirünnak ja seis on 70:70! ... Viimsi varutsenter Tyler Roberson on mängu omade kasuks kallutamas, tema järjekordne korv viis Viimsi 1.14 enne normaalaja lõppu 76:72 ette. ... Aga Pärnul on vastus olemas! Andris Misters tabas kaks kolmest järjest ja 8,8 sekundit enne mängu lõppu on seis 81:81.

...

Viimsile jääb viimane rünnak ja kangelaseks tõuseb Devin Lee Harris, kes tabab viimasel sekundil keskpositsiooniviske! Viimsi võidab 83:81 ja jõuab debüüthooajal Eesti-Läti liiga finaali!

Fotod:

***

Esimeses poolfinaalis alistas Riia VEF koguni 116:55 Ogre.

Pühapäeval, 10. aprillil kell 14.00 algab pronksikohtumine Ogre ja Pärnu vahel ning kell 17.00 finaalmäng Riia VEF-i ja Viimsi vahel.

Devin Lee Harrise intervjuu:


Robert Valge intervjuu: