Poolas Wloclawekis peetud kohtumises Basket Brnoga olid mängus pronksmedalid. Mõlema meeskonna jaoks üles-alla kulgenud kohamängu võitis skoorivaese viimase veerandi järel tšehhide Brno 80:76. Oleksandr Kovliar tõi Tartu kasuks 21 punkti, Robin Kivi lisas 20 silma.

Pronksimängu avapoolaega kontrollisid peamiselt tartlased. Taas saadi tänu tabavatele kaugvisetele heasse rütmi ning avaveerandi lõpus juhiti 26:22. Teisel veerandil oli Tartu edu korraks ka 10 punkti peal, mis aga sulas järgmiste minutitega täielikult, sest Brno pani kokku 10:0 spurdi. Avapoolaeg lõppeski punkt-punkti mängus ja pikale pausile mindi Brno 48:47 eduseisus.

Kolmandal veerandil käis eduseis käest kätte ja kumbki meeskond ei suutnud oma mängu lõplikult peale suruda. Tartu sai viiega ette, aga lasi Brnol teha 11:0 spurdi ja leidis end kuue punktiga maas. Veerandi lõpuks sai Tartu Kovliari vedamisel siiski järgi ja enne viimast neljandikku näitas tabloo Brno eduks 71:69.

Viimased kümme mänguminutit olid mõlema meeskonna jaoks skoori tegemise poolest väga vaevalised. Brno püsis kerges eduseisus, aga Adomas Drungilase kolmene vähendas vahe minimaalseks kui mängida jäi 3.44. Kovliari korv viis poolteist minutit hiljem Tartu ette 76:75. Viimaste minutite vabaviskevõistluses näitasid Brno mängijad kindlamat kätt ja teenisid 80:76 võiduga ka Põhja-Euroopa esimese hooaja pronksmedalid.

Kolm kaugviset tabanud Oleksandr Kovliar kogus Tartu parimana 21 punkti ja andis kolm korvisöötu. Robin Kivi lisas 20 ja Braxton Huggins 18 punkti. Emmanuel Wembi oli üheksa lauapalliga suurim lauavõitleja. Tartul ei sõitnud põlvevigastuse tõttu Poola kaasa Märt Rosenthal ning pronksimängust jäi kõrvale ka Edmunds Elksnis.

Simon Pursl oli Brno parim 22 punkti ja kuue lauapalliga. Danilo Djuricic viskas 15 punkti ja võttis samuti kuus lauapalli. Viktor Pulpan lõpetas 14 punkti, viie lauapalli ja viie korvisööduga.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs nägi murekohana taas lauavõitlust. „Mängu alguses oli avatum mäng ja alustasime hea energiaga. Aga taaskord said otsustavaks lauavõitlus, mille kaotasime lõpuks kümne lauapalliga. Täna olid rotatsioonist paar mängijat puudu ja see mõjutas ka mängupilti. Üldjoontes oli Põhja-Euroopa liigas osalemine meie jaoks väga hea kogemus,“ sõnas Mazurs.

Tartu meeskonnal on sel hooajal mängida jäänud veel viis Eesti meistriliiga lisaringi kohtumist ning sellele järgnev play-off. Järgmisel kolmapäeval sõidab meeskond Rakveresse mängima sealse Tarvaga, laupäeval, 16. aprillil võõrustatakse Pärnu Sadamat.