Venemaal sündinud ja üles kasvanud, kuid möödunud aasta lõpus Ukrainat esindama asunud 22-aastane Sidorova teatas pärast pikka vaikimist märtsi lõpus: "Tahan selgeks teha enda seisukoha. Olen sõja vastu! Jah, viibisin karantiinireeglite tõttu sõja alguses Venemaal. Seetõttu ei saanud ma märtsi keskpaigani ka võistelda."

"Otsustasin minna Venemaale, kõik vajalikud dokumendid kaasa võtta ja karantiini lõppedes Ukrainasse naasta. Praegu toimuv on õudne ja valus. Mõistan, et ma ei pruugi täielikult aru saada, mis praegu Ukrainas toimub," tunnistas märtsi lõpus veel Venemaal viibinud Sidorova.

Horodna ütles nüüd Ukraina väljaande Sport andmetel, et Sidorova jutt ei ole siiras. "Ta valis Ukraina, sest Venemaal ei taha keegi temasuguste peale raha kulutada. Venelastel pole teda vaja. Igatahes, kuidas suhtuda sportlasesse, kes ütles treeninglaagris, et ta ei ela ukrainlastega ühes toas?!" meenutas ukrainlanna sel hooajal juhtunut.

"See juhtus sel ajal, kui ta kolis Ukrainasse ja meil oli treeninglaager," paljastas Horodna ja lisas irooniliselt: "Ta on nii ukrainlane!"

Jaga
Kommentaarid