F1-sõitjad on olnud üsna ettevaatlikud Venemaa sõjategevuse ja ukrainlaste kogetud õuduste kommenteerimisel, kuid Gasly jagas Saksamaa meedias oma arvamust.

"Ma tean inimesi Ukrainas oma lähedaste kaudu. Nende kodud ja neile lapsepõlvest tuttav keskkond on hävitatud. Nad on ilma elektrita ega saa oma peredega ühendust. Süütud inimesed surevad ja perekonnad lõhutakse. Lapsed kasvavad ilma vanemateta," sõnas Gasly Saksa ajalehele Bild.

Gasly peab šokeerivaks, et eelmisest sajandist tuttavaid õudusi näeb veel 2022. aastal. "Pole midagi ebaõiglasemat kui see, mis toimub Ukrainas."

"Ma pole pelgalt sportlane. Olen tavaline inimene oma tunnete ja arvamustega. Olen avalikkuse ees tänu spordile, kuid kui ma saan aidata, jagades oma väärtusi ja arvamusi, siis miks mitte?" lisas 26-aastane prantslane.

Gasly on AlphaTauri esindanud alates 2020. aastast. Tänavuse hooaja avavõistluse pidi ta masina tehniliste probleemide tõttu katkestama, kuid teisel etapil sai kaheksanda koha. Mullu lõpetas ta hooaja üldarvestuses 9. kohal.

F1 sari jätkub 10. aprillil Austraalia GP-ga.

Jaga
Kommentaarid