Loosiüritust viis läbi EJLi peasekretär ja UEFA naiste jalgpalli komisjoni juht Anne Rei, EJLi esindajatena osalesid koduse turniiri direktor Juss Tamming ning avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme. EJLi delegatsioon osaleb 3.–15. maini ka ­Bosnia ja Hertsegoviinas toimuval finaalturniiril, mille abil õpitakse samuti järgmisel aastal Eestis toimuvaks suurvõistluseks.

Eestis toimuva tüdrukute U17 finaalturniiri peakorraldaja Juss Tammingu sõnul andis külaskäik mitmeid ideid, kuidas Eestis sarnaseks sündmuseks valmistuda. „Oleme praegu oma tegevuste algusfaasis, seega loob tihe koostöö UEFA ja teiste alaliitudega kindluse, et tuleva aasta mais saame korraldusega hästi hakkama. Kahe päeva jooksul Bosnias saime osaleda nõupidamistel, kus räägiti detailselt finaalturniiri võistkondade võõrustamisest, väljakutest, tseremooniatest ja paljust muust,“ rääkis Tamming.

2023. aastal Eestis peetava U17 neidude EM-finaalturniiri toimumise kuupäevadeks on 14.–26. mai. Kaheksa finalisti mängivad kohtumisi kolmes Eesti linnas: Tallinnas, Tartus ja Võrus.

Varasemalt on suurvõistlustest Eestis toimunud U19 noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir (2012), rannajalgpalli Euroliiga superfinaal (2015) ning UEFA superkarikarikafinaal (2018). 2020. aastal pidi Eestis toimuma U17 noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, kuid koroonaviiruse pandeemia tõttu jäi see ära.