Alates 2003/2004. aasta hooajast, kui pealelöökide statistikat Meistrite liigas pidama hakati, pole Atletico nii mannetut ründemängu veel selles sarjas näidanud. Üldse on vaid neljas mängus jäänud ühel meeskonnal pealelöögid löömata ning kolmele neist on vastaseks olnud Pep Guardiola hoolealused.

Kuigi City sai värava kirja, ei meeldinud Guardiolale oma ametivenna Diego Simeone kaitsetaktika sugugi.

"Ta (Simeone – toim) on pannud Griezmanni parem- ja Joao Felixi vasakkaitsesse ning valinud taktikaks 5-5-0. Kaks viiest liini," ütles Guardiola.

"Eelajaloolisel ajal, täna ja ka tuhande aasta pärast on 5-5-0 vastu keeruline rünnata. Kuigi nad on väga võitluslikud ja kaitsevad hästi, ei jäta nad sulle mingit ruumi."

Nii Guardiola kui ka Simeone uskusid, et nädala pärast peetavas kordusmängus näitab Atletico ründavamat mängu.

"Mängisime erakordse vastase vastu. Statistika räägib enda eest. Nad on väga dünaamilised. Tahame pääseda edasi nende relvadega, mis meil on. Me kaitsesime väga hästi – see oli tohutu kollektiivne pingutus. Oleksime võinud kiirrünnakutes veidi paremad olla," tõdes Simeone.

"Näis, kas me saame teises mängus natuke rohkem palli hoida ja vastasele raskusi valmistada, kuid see peab tulema läbi kollektiivse kaitsva pingutuse."

Altetico väravavaht Jan Oblak lisas: "Ei maksa hulluks minna, sest mäng on veel pikk. Sa pead hoidma külma närvi ning kasutama ära võimalused, mis sul tekivad. Ükskõik, kes täna meie asemel oleks mänginud, nad oleksid sama teinud. Anna neile ruumi ja nad karistavad su ära. Madridis peame seda tegema natuke ründavamalt. See ainus viis, kuidas me edasi saame pääseda."