Põhjuseks asjaolu, et otse-eetris oli pidevalt näha erinevaid plakateid või avaldusi, kus avaldati Ukrainale toetust ja mõisteti Venemaa poolt algatatud sõda hukka.

"Paraku peame ülekande katkestama põhjustel, mis on meie kontrolli alt väljas," vahendas Bild telekommentaatori Igor Kõtmanovi sõnu. "Üldiselt peaksid jalgpall ja poliitika olema üksteisest eraldatud. Bundesliga seda reeglit alati ei järgi."

Bildi teatel Venemaal enam Inglismaa Premier League'i ja prantslaste Ligue 1 kohtumisi enam ei näe. Bundesliga mänge on vähemalt seni siiski veel näidatud.

Märtsi alguses otsustas Saksamaa jalgpalliliigade ühendus Venemaaga esialgu koostööd jätkata ning kõik tulud annetada Ukraina heaks. DFL põhjendas toona otsust sellega, et nii saavad nad Venemaa avalikkusele edastada sõjavastaseid ja rahu toetavaid sõnumeid. Selle eelduseks oli, et Match TV ei hakka kuidagi muutma telepilti, mida sakslased edastavad. "Kui telepilti hakatakse korduvalt tsenseerima, lõpetame koostöö," seisis toonases avalduses.

Leipzig võitis laupäevase kohtumise Dortmundi vastu 4:1.

Jaga
Kommentaarid