Šotimaa ja Ukraina pidid esialgu vastamisi minema märtsi lõpus peetud koondiseakna käigus. Ukrainlaste palvel lükati kohtumine edasi juunikusse, täpset kuupäeva pole veel paika pandud. Kui Šotimaa ja Ukraina mäng peaks toimuma, siis vastasseisu võitja läheb kvalifikatsiooni play-offi finaalis kokku Walesiga, kes sai 2:1 jagu Austriast.

Donetski Šahtari jalgpalliklubi ja Ukraina koondise poolkaitsja Taras Stepanenka ei usu, et sõda tema kodumaal lähiajal lõppeb. "Me ei taha, et meid nähakse ohvritena. Oleme tugevad ja oskuslikud inimesed, aga küsimus on: miks on vajalik mänguda otsustavat mängu, kui selleks ei saa üldse harjutada?" vahendas Leedu Delfi Stepanenka sõnu.

Kuna Ukraina kõrgliiga ei saanudki sõja tõttu talvepausilt naasta, pidas Stepanenka viimase ametliku mängu detsembris. "Sellises olukorras on raske valmistuda ühele matšile, aga meil palutakse mängida kaks tükki nelja päeva jooksul," jätkas ukrainlane. "Kui midagi muud üle ei jää, peame sellega leppima, aga väga raske on siit head tulemust oodata."

"Loodan, et FIFA ja UEFA vaatavad olukorra üle ning annavad meile rohkem aega valmistumiseks," lisas Stepanenka.

Ukraina koondise peatreener Oleksandr Petrakov kahtleb, kas koondis üldse peakski sõja ajal mängima. "Niikaua, kuni inimesed minu riigis surevad, ei suuda ma jalgpallile mõelda," tõdes 64-aastane peatreener, kes viibib ise jätkuvalt Kiievis. Leedu Delfi vahendab, et Petrakov soovis vabatahtlikuna liituda kohaliku territoriaalkaitse üksusega, kuid varasema vähese militaarkogemuse pärast teda vastu ei võetud.

Tänavune jalgpalli MM on kavas Kataris 21. novembrist 18. detsembrini.

Jaga
Kommentaarid