37-aastane Fourcade on saanud Venemaa meedias kõvasti kiita, kuna kritiseeris rahvusvahelise laskesuusatamise föderatsiooni otsust, mis peatas Venemaa sportlaste osalemise rahvusvahelistel võistlustel.

Kuna Fourcade langes sellise avalduse järel Ukraina ja Lääne-Euroopa tippsportlaste kriitika alla, on venelased nüüd prantslasele abikätt ulatamas.

Kiiruisutamise olümpiavõitja, praegune Venemaa poliitik Svetlana Žurova kinnitas, et Fourcade’ile antakse vajadusel Venemaa kodakondsus.

"Igaühel peaks olema lubatud viibida riigis, kus ta tahab olla. Fourcade käitus sportlasena korralikult. Kui teda Prantsusmaal taga kiusatakse ja tema sõnu ei aktsepteerita, ulatame talle abikäe. Kui Fourcade soovib saada Venemaa kodakondsust, siis loomulikult toetame teda ja proovime asja korda ajada," kommenteeris Žurova RBC-Spordile.

Prantslasele on oma tuge pakkunud ka Venemaa murdmaasuusatamise juht Jelena Välbe.

"Kuulsin tema (Fourcade`i – toim)] tööst USA MM-il. Ma mõistan teda. Ma saan aru, et Simonil on venelannast naine ja tal on seetõttu infot mõlemalt poolt. Paljud välismaalased on infovaakumis ega suuda kujundada objektiivset vaadet. Simoni tegude või sõnadega on raske mitte nõustuda, kui ta ütleb, et venelaste spordist kõrvalejätmine on laastav," kommenteeris Välbe.

Millest skandaal puhkes?

Martin Fourcade`i vanem vend Simon Fourcade sattus meedia tähelepanu alla veebruari lõpus Soldier Hollow’s toimunud noorte ja juunioride MMil. Kui korraldajad pärast Ukraina sõja puhkemist Venemaa koondislased tiitlivõistluselt eemaldasid ja Venemaa lipud võistluspaikadest maha võtsid, kleepis Fourcade venelaste määrdeboksile uue Venemaa lipu. Selleks lõikas ta Prantsusmaa lipu tükkideks ja vahetas värvide asukohad. Lisaks avaldas prantslane arvamust, et venelaste kõrvaldamine võistlustelt oli vale.

Selle peale teatas Ukraina laskesuusataja Dmõtro Pidrutšnõi, mis ta vendadest arvab: "Martin ja Simon, minge p*****! Ma loodan, et teie lapsed ei pea kunagi tundma seda valu, mida praegu tunnevad Ukraina lapsed."

Sõnasõda sai jätku eile, kui Simon Fourcade selgitas oma väljaütlemiste tagamaid. Seal ta mõistis muu hulgas Venemaa sõjategevuse üheselt hukka (Loe lähemalt siit).

Jaga
Kommentaarid