Kuigi Phillipsi naasmine oli Leedsi jaoks suur uudis, sest ta oli vigastuse tõttu mänguväljakult eemal olnud neli kuud, tekitas inglase tagasitulekul kõneainet hoopis tema riietus. Nimelt hakkas internetis levima Phillipsist tehtud pilt, kus ta ühele eakale fännile autogrammi jagab.

Phillipsil on sellel fotol seljas suur hallikas jope ja sama värvi lohvakad püksid ning jalas luksusbrändi Loewe kollased jalanõud, mis maksavad Rootsi ajalehe Aftonbladet andmetel üle 1400 euro.

Saksa ajaleht Bild kirjeldas jalgpallitähe jalanõusid kui laste kuukingade (ingl k moon shoes) ja kartulikoti ristandit.

Veebisaidi SportBible andmetel nimetasid paljud fännid Phillipsi kingavalikut "ajaloo halvimaks moekatastroofiks".

"Kui peaksin otsustama, lendaks ta Inglismaa koondisest välja," naljatati Twitteris.

Phillipsi rõivavalik ei jäänud märkamata ka Manchester City ründajale Jack Grealishile. Tema jättis tervitused oma koondisekaaslase Instagrami postitusele.

"Tore teid taas väljakul näha. Kui te kunagi neid kingi ja seda riietust veel kannate, lõpetan ma kohe teie jälgimise [Instagramis]," kirjutas Grealish.

Birminghamist pärit Grealish on tuntud oma moeteadlikkuse poolest. Ajalehe Daily Maili teatel peaks inglane sõlmima mitme miljoni dollari suuruse koostöölepingu moebrändiga Gucci.

26-aastane Phillips oli mullusel EMil Inglismaa koondise kindel algkoosseisumees, kui inglased jõudsid finaali, kus kaotati penaltiseeria järel Itaaliale.