Seejuures tuli Žalgiris normaalaja lõpus välja raskest seisust, kui vaid 15 sekundit enne lõppu juhtis Crvena zvezda 87:82. Arturas Milaknise kolmene vähendas kaotusseisu 85:87 peale. Dejan Davidovacil oli seitse sekundit enne lõppu võimalik Serbia klubile võit kindlustada, kuid ta tabas kahest vabaviskest vaid ühe. Tyler Cavanaugh (Žalgiris) kasutas võimaluse ära ning viis koos lõpusireeniga tabatud kaugviskega kohtumise lisaajale.

Lisaajal panid võõrustajad juba paremuse maksma, võites lõpuks kohtumise 103:98. Otsustavatel hetkedel oli võtmerollis just karjääri lõpetav 37-aastane Jankunas, kes viskas lisaajal kaheksa punkti. Vanameistri arvele jäi Euroliiga viimases mängus 13 punkti ja seitse lauapalli.

"Tunnen end hästi. Tahan tänada fänne, keda oli täna väga palju kohal. Nende nimel mina ja kogu võistkond mängibki," rääkis päevakangelane Jankunas mängujärgses teleintervjuus. "Püüdsin olla rahulik, sest tundsin, et atmosfäär on veidi teine. Sõbrad helistasid ja saatsid sõnumeid, aga proovisin neile mitte keskenduda."

Kas Jankunas teeks ühe hooaja ehk veel? "Aitab küll, sellest piisab," vastas Jankunas muiates viimasele küsimusele.

Jankunas läheb nii Žalgirise kui Euroliiga ajalukku tõelise legendina. Leedulane mängis Euroliigas aastatel 2003-2022. Hooaja 2009/2010 esindas ta Moskva Himkit, kõik ülejäänud hooajad veetis ta Žalgirise ridades.

Euroliigas on tema nimel mitu rekordit. Ta on pidanud enim mänge (392) ja võtnud enim lauapalle (2010). Kõigi aegade skooritegijate edetabelis on ta 3241 punktiga seitsmendal kohal.

Edgaras Ulanovas ja Lukas Lekavicius toetasid Jankunast täna vastavalt 18 ja 17 punktiga. Ulanovase arvele jäi veel seitse lauapalli, Lekavicius jagas seitse resultatiivset söötu.

Crvena zvezda poolelt vskas Ognjen Dobric üleplatsimehena 21 punkt, Dejan Davidovac lisas 18 silma.

Kaunase Žalgiris lõpetas tänavuse hooaja kaheksa võidu ja 20 kaotusega. Crvena zvezdal (11-16) on veel üks kohtumine pidamata, kui 8. aprillil kohtutakse Istanbuli Anadolu Efesiga. Žalgiris jätkab veel võitlemist Leedu meistritiitli eest. Kaunase klubi juhib põhiturniiri 22 võidu ja kahe kaotusega.

Crvena zvezda mängijad vilistati välja

Nagu Euroliigas on pärast Venemaa ja Valgevene vägede sõjalist sissetungi Ukrainasse tavaks saanud, avaldavad meeskonnad kohtumise eel ukrainlastele toetust. Ka tänase mängu eel sai näha, kuidas algviisikusse kuulunud mängijad ja kohtunikud rivistusid väljaku keskele ning hoidsid käes Ukraina lippu, kus oli kirjas "STOP WAR" (Peatage sõda - K.R.).

Erinevalt Žalgirise mängijatest ja kohtunikest Serbia klubi pallurid aga lippu kätte ei võtnud. Žalgirise enam kui 10 000 pealine publik vilistas Crvena zvezda pallurid mõistagi välja.

Jaga
Kommentaarid