Meico Vettik (KTM) sai avasõidus viienda koha, kuid sõidu järel ei läbinud ta mürakontrolli ja karistuseks kukutati ta viis kohta tahapoole.

Vettik sai kvalifikatsioonis kaheksanda, Jörgen-Matthias Talviku (KTM) kümenda koha. Avasõidus jäid mitmed sarja kiiremad sõitjad stardipuusse kinni ning nende seas oli kahjuks ka Talviku, kes sõitu seetõttu praktiliselt viimaselt kohalt alustama pidi.

Suurepärase stardi tegi aga Vettik, kes sõitu juhtima asus. Tema selja taga võttis teise koha sisse sarja liider Rick Elzinga (Holland, Yamaha), kes teisel ringil ise liidriks läks. Hollandlane võttis kindla esikoha.

Vettik püsis teisel kohal pool sõitu, kuid siis läks tal raskeks ja tempo langes. Kolm konkurenti pääsesid Meicost mööda ja finišis oli Vettik viiendana.

Sõidu järel tuli Meicol minna mürakontrolli, kus tema tsikkel tunnistati normidele mittevastavaks. Karistuseks tõsteti ta viis kohta tahapoole. Teise koha võttis lõpuks Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Camden Mc Lellan (Husqvarna) ja kolmanda koha Lucas Coenen (Belgia, Husqvarna). Väga kõva sõidu tegi ka Jõrgen-Matthias Talviku, kes neljandast kümnest lõpuks koguni 12. kohale suutis tõusta.

MXGP klassi ajasõidus 25. koha saanud Hardi Roosiorg (KTM) tegi kvalifikatsioonisõidus enda kohta korraliku esituse. Stardi järel jäi ta küll viimasele kohale, kuid sõiduga õnnestus tal tõusta kahekümnendaks.