Hamiltoni sõnavõtt ei ole jäänud Saudi Araabia juhtidele märkamatuks. Väljaanne Autosport kirjutab, et riigi spordiminister Al-Faisali Abdulaziz Bin on kutsunud Mercedese piloodi enda vastuvõtule.

"Ma nägin Lewise [Hamilton] kommentaare, et Saudi Araabias on mõne asjaga probleeme. Ütlesin talle avameelselt ja otse, et ta võib minuga rääkida. Istume maha ja arutame probleeme, et üksteist mõistaksime. Inimesed loevad Saudi Araabia kohta palju asju, kuid nad ei tea kõike," ütles Abdulaziz Autospordile.

Minister lisas, et Saudi Araabia soovibki seetõttu korraldada suuri spordiüritusi nagu F1-etapp, et maailm nende riigist rohkem teada saaks.

"Oleme valmis avatud aruteluks. Peaksime koos maha istuma ja olukorda arutama, sest see on meie kõigi asi. Seetõttu rääkisin otse Lewisega ja ütlesin, et olete väga teretulnud minuga oma kahtlustest rääkima. Ma arvan, et paljud neist teemadest lahvatavad kommunikatsiooni puudumise tõttu," lisas Abdulaziz ja jätkas: "Ma ei ütle, et me oleme täiuslikud. Ma ei väida, et oleme maailma parim riik. Jah, meil on probleem. Kuid me lahendame need ja teeme edusamme nii kiiresti kui võimalik."

Hamilton ütles eelmisel nädalavahetusel peetud GP-etapi ajal, et sai kirja 14-aastaselt surma mõistetud Saudi Araabia noormehelt ja oli šokeeritud. "Neid lugusid on kohutav kuulata. Kui sa oled alles 14-aastane, sa ei tea veel täpselt, mida kuradit sa teed," kommenteeris Hamilton väljaandes Express.