FIFA eilsel kongressil ei olnud Venemaa alaliidu tegevuse peatamine isegi mitte päevakorras. Eesti Päevaleht ja Delfi palus EJLi seisukohta, kuidas peaks FIFA Venemaa alaliiduga käituma.

Avaldame EJLi seisukoha täismahus:

"Et teemat kommenteerida, on väga oluline aru saada, mis on võimalused. FIFA põhikirja järgi saab liikmelisust peatada FIFA kongress FIFA nõukogu ettepanekul ja seda peab sel juhul toetama 75% FIFA liikmetest. Teisisõnu on selleks tarvis väga laia toetust, peaaegu konsensust, esmalt nõukogus ja seejärel kongressis. Sellist konsensust pole. Näiteks Euroopa moodustab FIFA-st vaid ca 25%, muu maailm ca 75%, mis näitab, et Euroopa häältest üksi ei piisa.

FIFA liikmelisuse peatamine on võrreldav diplomaatiliste suhete katkestamisega riikide vahel ja seni pole seda teed riigid läinud ja on kehtestatud sanktsioone. Sarnaselt on toiminud FIFA, kes on kehtestanud sanktsioonid ehk keelanud Venemaa koondiste ja klubide osalemise.

Mõistagi pooldame tegevusi ja sanktsioone, mis aitavad kaasa sõja lõpetamisele ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamisele," edastas Eesti Jalgpalli Liidu seisukoha alaliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme.

Jaga
Kommentaarid