Simon Fourcade, kes töötab Prantsusmaa laskesuusatamise juunioride koondises treenerina, sattus tänavu veebruari lõpus noorte ja juunioride MMil väiksesse lipuskandaali.

Nimelt otsustasid USA-s Soldier Hollow’s toimunud MMi korraldajad pärast Ukraina sõja puhkemist Venemaa koondislased tiitlivõistluselt eemaldada. Kui korraldajad Venemaa koondise lipud suusastaadionilt maha võtsid, kleepis Fourcade venelaste määrdeboksile uue Venemaa lipu. Selleks lõikas ta Prantsusmaa lipu tükkideks ja vahetas värvide asukohad.

Fourcade tunnistas nüüd, et ei kartnud oma teo eest karistust. "Kui oleks tulnud karistus, siis see oleks puudutanud ainult mind. See oli minu otsus. Ma ei kartnud, et meie meeskond saab karistada. Kuid see ei olnud poliitiline tegu, see oli lihtsalt inimlik tegu. Nägin pettumust Venemaa treenerite ja abipersonali silmis, nägin pisaraid sportlaste silmis. Seda ei tohiks juhtuda," rääkis Fourcade Match TV-le.

Fourcade lõpetas sportlaskarjääri 2019. aastal. Kui tema vend Martin Fourcade saavutas seitsmel korral MK-sarja üldvõidu, siis Simonil jäi MK-sarjas individuaalne etapivõit püüdmatuks. Küll tuli prantslane kaheksal korral etapivõitjaks teatemeeskonna koosseisus.

Jaga
Kommentaarid