„Võtan õnnitlused hõbeda puhul vastu,” sõnas mullune Euroopa meister Mäe, kes jäi finaalis alla türklannale Yasmine Adarile 1 : 3. „Kurbust kindlasti ei ole. Ma võitsin selle medali. Pole ideaalne, tulla EM-ile ühtki turniiri eelnevalt maadlemata.”

Mäe ettevalmistust hooajaks häirisid põlvevigastused – üks jalg sai kannatada Tokyo olümpial, teine MM-il, kus Mäele samuti hõbe kaela riputati. Pärast seda kestis võistluspaus EM-ini. „Sel aastal on peamine eesmärk tervis korda saada ja terve püsida,” selgitas Mäe treener Ahto Raska. „Seetõttu loobus Epp EM-i eel teistest turniiridest, kus saanuks end tippvormi viia. Polnud mõtet riskida. Õnneks ei vajanud põlved lõikust, vaid füsioteraapilist ravi. Alles viimase kuu sai Epp treeningutel täie jõuga maadelda.”

„Tervisega on kõik hästi, pidasin vastu,” kinnitas Mäe pärast EM-i finaali.

Adariga, kellest sai viiekordne Euroopa meister, pole lihtne maadelda, sõnas Mäe: „Tema vastu on keeruline mingit taktikat kasutada – et esimese hoiatuse passiivsuse eest saan mina, teise tema ja siis on mul eelis. Adar on ohtlik. Niipea, kui vea teed, võtab ta punktid ära. Matši lõpus võinuks ma paremini tegutseda, aga kaotasin väga tugevale vastasele.”
Mäe ei soostunud spekuleerima, kas parema ettevalmistuse korral olnuks tulemus teine. „Oleksid maadluses ei maksa.”

Finaali pääses Mäe mängeldes, seljatades esmalt itaallanna Enrica Rinaldi ning alistades seejärel rumeenlanna Catalina Axente ilmse ülekaaluga 10 : 0. „Jah, mul ei tohiks teise ešeloni maadlejatega probleeme olla, aga üllatuste eest pole keegi kaitstud, peab valvas olema,” ütles Mäe.

Nüüd hakkab Mäe valmistuma sügiseseks MM-iks. „Nähes, et murekohad pidasid vastu, istume treeneritega maha ja paneme paika plaani, kuidas edasi minna. Enne MM-i tahaks siiski kindlasti maadelda ka paar turniiri, et end korralikult ette valmistada.”