Jaanuaris karistas Kesk-Soome ringkonnakohus Toyota WRC tiimi endist pealikut 35 päeva suuruse rahatrahviga, mis tema sissetulekuid arvestades on 46 865 eurot.

57-aastane Mäkinen polnud otsusega nõus ja kaebas selle edasi. Tänane Vaasa apellatsioonikohus ei hakanud asja uuesti arutama ja jättis otsuse jõusse, teatab Iltalehti.

Ringkonnakohtu hinnangul andis Mäkinen 2019. aasta novembris Kesk-Soomes kiiruse ületamisega vahele jäädes võimudele teadlikult eksitavat teavet oma sissetulekute kohta.

Politseipatrull sõitis umbes kaks kilomeetrit Mäkineni auto taga ja mõõtis tema keskmiseks kiiruseks 149 kilomeetrit tunnis. Piirkonnas oli kiirusepiirang 100 km/h.

Mäkinen sai toona kiiruseületamise eest 28 päeva suuruse rahatrahvi, mis tema sissetulekut arvestades oli umbes 37 000 eurot. Samuti määrati talle ajutine juhtimiskeeld.

Seda summat Mäkinen aga ei maksnud. Soomlane saatis prokurörile e-kirja, milles teatas, et tema aastane sissetulek on langenud hüppeliselt. Ta väitis, et teenib kuus 10 000 eurot.

Tema 2019. aasta tuludeklaratsioon näitab aga, et Mäkineni tulu igas kuus oli üle 62 000 euro ning kokku teenis mees aastaga 744 000 eurot.

Mäkinen selgitas hiljem, et ta andis teada ainult nendest sissetulekutest, mis olid pärit Soomest. Kuna firma Tommi Mäkinen Racing oli registreeritud nii Eestis kui ka Soomes, jättis Mäkinen seega Eestist saadud tulu oma kodumaal deklareerimata.

Mäkinen tuli autoralli maailmameistriks neljal korral järjest aastatel 1996-1999.