Kalevi spordihallis alustati mõlemapoolselt hea kaitsega. Külalised suutsid pealinlaste tagaliinist paremini jagu saada peamiselt tänu Hendrik Koksile, kes viskas ise kaks väravat ja leidis sööduga joonel kapten Kristjan Kooviti ning Viljandi sai 3:1 ette. Tallinn võitles aga peagi välja viigi, kui Dmõtro Turtšenko tabamusest 4:4 tuli.

Agressiivne kaitse tõi ohtralt eemaldamisi mõlemale poole, lisaks hakkasid mulgid patustama tehnilise praagiga. Tallinn tegi 5:0 vahespurdi ja Kaspar Lees viis kiirrünnakust võõrustajad juba 10:6 juhtima. Aleksei Štšerbaki väravast oli Tallinn 20. minutil 11:7 ees, siis algas Viljandi tagaajamine.

Kahel korral vähendas tänavu Balti liiga põhiturniiri võitnud meeskond läbi Ott Variku vahe minimaalseks, kuid poolaja viimasel minutil tabas kahel puhul Marek Karu ja Tallinn juhtis puhkepausiks 15:12. Riietusruumist tulles kasvatasid Štšerbak ja Vladislav Barõlov vahe viieväravaliseks.

Viljandi olukord ei muutunud lihtsamaks pärast Kristo Voika kolmanda kaheminutilise karistuse tulemusena eemaldamist 40. minutil. Kui mängida jäi viimane veerandtund, oli Tallinn endiselt ees 21:16. Mulkide järjekordse tagaajamise käigus jäid ka pealinlased ilma oma mängujuhist, sest Vitali Gorovõi nägi enda ees punast kaarti.

Oliver Ruut vähendas 53. minutil vahe minimaalseks – 22:21, kuid Tallinn suutis veel kaugeneda, kui Markus Oliver Mädo seisuks 25:22 tegi. Siis tabas Mihkel Lõpp kaks korda ja kaks minutit enne lõppu tõi Mikk Varik kiirrünnakust viigi 25:25.

Štšerbak viis Tallinna ette, Koks viigistas. 30 sekundit enne vilet tuli Jürgen Roobalt juhtvärav, kuid viimastel sekunditel teenis Viljandi karistusviske, mille Ott Varik pärast sireeni realiseeris, tehes nii lõppseisuks 27:27.

Tallinnal viskas Štšerbak seitse, Lees neli ning Mädo, Karu, Turtšenko ja Gorovõi kolm väravat. 15-mängulise võiduseeria lõppu näinud Viljandi täpsemad olid Ott Varik üheksa, Koks nelja ja Koovit kolme tabamusega. Juba pühapäeval minnakse uuesti vastamisi, kui Viljandis mängitakse ära seitsmendast voorust edasilükatud kohtumine.

Liigatabeli tipus on Põlva Serviti 21 punktiga, Viljandil on mäng vähem peetud ja 18 silma. Järgnevad HC Tallinn 11, SK Tapa viie, Raasiku/Mistra nelja ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kolme punktiga.