Tänase kongressi üheks päevakorrapunktiks oli "Liikmete keelustamine või väljaheitmine alaliidust", kuid Venemaa vutiliidu teema arutlusele ei tulnudki. Hääletusele pandi hoopis Pakistani, Zimbabwe ja Keenia liikmelisuse peatamine – otsus, mis enamuse häältega ka vastu võeti. Põhjuseks, et nimetatud riikide valitsused on otseselt sekkunud kohaliku jalgpalliliidu tegemistesse.

FIFA president Gianni Infantino avaldas hiljem rahulolu, et Venemaa küsimus arutlusele ei tulnud.

"Otsus Venemaa kohta [eemaldati MM-sarjast] tehti umbes kuu aega tagasi. Venemaa jalgpalliliit pöördus spordikohtu poole ja me ootame tulemusi – vaatame, mis edasi saab. Loodan siiralt, et konflikt saab läbi ja saame taas koos jalgpalli mängida. Sest seda on siin riigis vaja. Venemaa on jalgpalliriik, nagu iga teinegi föderatsioon, mille tegevus pole peatatud. Kui FIFA kongress ei suuda inimesi ühendada, on meil parem peatuda ja koju minna," vastas Infantino küsimusele, kas Venemaa vutiliidu jätkamine FIFA-s on õige.

“Kui vaadata möödunud sajandi sündmusi, siis kes inimesi mõjutasid? Nelson Mandela ja Mahatma Gandhi. Nad ei läinud vägivalla teed, nad kõndisid rahu teed. Ma arvan, et jalgpall on selles sarnane. See toob inimesed kokku ja murrab barjääre. Usun, et me peame vaatama selle maailma tegelikkust ja õppima uuesti üksteisega koos elama. Peame olema sallivamad, mõistvamad," lisas Infantino vastuseks küsimusele FIFA rolli kohta.

Jaga
Kommentaarid