Ühe tiimi superstaar Claude Giroux

Kõige enam emotsioone tekitanud lugu tuleb Philadelphia Flyersi arvelt. Nende kõige väärtuslikum vara, kapten, 1000 mängu tiimi eest mänginud ja 900 punkti toonud, Claude Giroux müüdi Florida Panthersile. Ilmselt üks parimaid mängijaid, kes Flyersi särki kunagi on kandnud. Samas, kui jätta välja 2009/10 hooaja, mil Stanley karikafinaalis tuli mehel leppida kaotusega Chicago Blackhawksile, pole ta jäähoki pühale graalile lähemale pääsenud.

Võimalik, et see on ka üks motivaatoreid mehele, kes samas play-off seerias tiimi olulisimaks meheks kasvas, visates 10 väravat ja lisades 11 söötu. Alates aastast 2013 on ta olnud Philadelphia kapten. Nüüd juba oma endise kapteni vastu sai Philadelphia Owen Tipetti ning 2024. või 2025. esimese ringi drafti- ning lisaks veel 2023. aasta kolmanda ringi drafi valiku. Ja kui tundub, et seda on näruselt vähe ühe NHLi superstaari kohta, siis on teil õigus! Põhjus on selles, et ründajal oli lepingusse pandud ainsa võimaliku järgmise klubina Florida Panthers ja viimasel polnud mingit huvi iseenda pakkumisi üle trumbata. Juba on härra ka esimese mängu uue tööandja eest pidanud ja 2 söödupunkti kukrus (neist esimene 36. sekundil). Miskipärast arvan, et seni vaid ühte tiimi oma NHL karjääris esindanud mees väga õnnetu ei ole, kuuldud juttude põhjal loodab ta lõpuks Stanley karika massi oma kätega katsuda. Florida Panthers on selgelt pannud kogu panga selle hooaja play-offidele. Niigi liiga absoluutsesse tippu kuuluv röster on veelgi tugevnenud, kui kapten Barkovi kõrval on ründekolmikus koha sisse võtnud Claude Giroux. Et kõige olulisemates mängudes värske olla, on lisatud sügavust kaitsesse, Montreal Canadiensist toodi Ben Chiarot ja Buffalost Robert Hagg. Peagi saame hakata hindama, kas need diilid on olnud õigustatud ja kas seni Floridat vältinud karikas lõpuks ka päiksepaiste osariiki tuleb. Mängude spordiennustuse statistikat näitab OlyBet NHL portaal.

Dadonovi eksirännak Anaheimi suunas

Omaette saagaks sai Jevgeni Dadonovi eksirännak Anaheimi suunas. Kuna kuldsed rüütlid polnud päriselt rahul suvel Ottwast toodud snaipri panusega ning palgalehel kippus ruumi väheks jääma, siis läks mees müügilisti. Anaheimiga olid juba käed löödud, kui selgus, et Ducks on üks Dadonovi poolt välistatud tiimidest, niinimetatud trade-block oli tehtud juba eelmises tiimis, Ottawas lepingut sõlmides ja väidetavalt polnud koos Dadonovi müügiga see paber Ottawast kaasa tulnud. Seepeale sekkus liiga, tühistades ülemineku ning nüüd käivad jutud, et mängijate trade-block liste hakatakse haldamagi liiga kaustades. Tehingu läbikukkumise järel tõmbas mees Vegase särgi selga ja tegi ühe hooaja parematest mängudest, teenides Golden Knights 6:1 võidumängus Nashville Predatorsi üle kaks söödupunkti ja visates värava. Vegas on siiski öelnud, et tahavad oma palgafondi veidi ruumi teha, sest paratamatult ollakse valusa valiku ees, kui Mark Stone jälle mängukõlbulikuks saab. Nii võib Dadonovi klubivahetust oodata hooaja lõppedes või isegi varem.

Marc-Andre Fleury pakkis kindad ja põlvepadjad Minnesota suunas

Dadonoviga haakub veidi ka teine suurem üleminek, mis teoks on saanud. Nimelt pidi Vegas Golden Knights Dadonovi hankimiseks eelnevalt tegema ruumi oma enim teenivate arvel ja nii müüdi suvel Chicagosse Vezina karika valdaja, Marc-Andre Fleury - päris aus olles, siis tehti algselt ruumi eesmärgiga saada oma ridadesse Jack Eichel. Üpris näotult välja kukkunud müügitehingu kohta selgus hiljem, et liiga parim väravavaht sai asjast teada siis, kui tehing juba tehtud. Fleury oli frantsiisi peamiseks reklaamnäoks ja lootis seal ka oma karjäärile mõne aasta pärast ehk joone alla tõmmata. Kuid, mis läinud, see läinud ja Chicagos sai ta veeta vaevu pool aastat, kui nüüd, vahetult enne üleminekutähtaja lõppu, tuli oma kindad ja põlvepadjad Minnesota suunas pakkida. Seekord tundub, et mõlemale poolele sobiva tehinguga, sest tuulise linna tiimil jätkuhooajale asja pole, samas Minnesota väga hea väravavahiga võib Lillekesele (Flower on Marc-Andre Fleury hüüdnimi) hoopis neljanda Stanley karikavõidu tuua.

Kellele väravamasin, kellele veterankaitsja?

Teistest suurematest tehingutest võib mainida Rickard Rakelli liitumist Pittsburgh Penguinsiga. Penguins on tõusnud hooaja edenedes liiga top 5 meeskonnaks ja kui otsida, kus parandamisruumi on, siis mängus löödud väravate arvult ollakse pigem keskmik. Viimase statistika parandamiseks peaks tõendatud statistikaga väravamasin igati abiks olema.

Täpselt vastupidist muret asus lahendama Toronto Maple Leafs, kes tõi Seattle Krakeni juurest endale veterankaitsja Marc Giordano. Seattle Kraken on aga üks nendest tiimidest, mis on läinud suurpuhastuse teed ja nii on lisaks Giordanole uue klubi leidnud Mason Appleton, Colin Blackwell, Marcus Johansson, Jeremy Lauzon ja Calle Jarnkrok. Tulemuseks see, et Krakenil on juba olemasolevaga kokku kahes järgmises NHL draftis 25 valikut ja võimalus ülesehitusega edasi minna. Eesti spordisõber saab meeskondade võiduvõimalust jälgida läbi NHLi ametliku spordiennustuse partneri OlyBet.

Hulgimüük Montreal Canadiensis

Eks peame natuke rääkima ka tiimist, mis vene kirvest ujub. NHL karikafinaalist eelmisel hooajal liiga punaseks laternaks saanud Montreal Canadiens on samuti läinud selgelt müügikampaaniate peale. Tänu hulgimüügile on järgmiste hooaegade ülesehitustööks saadud väidetavalt väga head lähtepositsioonid lähenevateks draftideks. Müükidest oli Ben Chiarot juba jutuks, kui Panthers tahtis sügavust, siis Canadiens ilmselt väga kade polnud, sest hetkel olid mehe esitused ebaühtlased ja vabaagendi staatus samuti lähedal. Lisaks lubati minema Tyler Toffoli, Brett Kulak, Andrew Hammond ja Artturi Lehkonen. Neist viimane, kelle eest Colorado Avalanche käis välja teise ringi valiku ja noore lootustandva Justin Barroni, on asjatundjate hinnangul väga hea lisandus potentsiaalse Stanley karikavõitja ridadesse. Hetkel NHLi tabelit juhtiv Colorado lisas veel Josh Mansoni ja Andrew Cogliano, millega on tiimi play-offideks vajalikku sügavust juurde toodud. Meeskondade väljalangemismängude eelses võidurelvastumises peetakse Coloradot päris häid valikuid teinud meeskonnaks koos näiteks Minnesota Wildi, Calgary Flamesi ja New York Rangersiga.

See on ainult väikene pinnakriipimine NHLi müükide virvarris. Rääkida võiks päris paljust, seda enam, et põhihooaja järjestus on kaugel lõplikust. Kokkuvõttes, mida lähemale jõuavad väljalangemismängud, seda põnevamaks kisub hooaeg. NHLi ametlik spordiennustuse partner Eestis, Lätis ja Leedus on OlyBet. Hoia liiga mängude spordiennustusel kätt pulsil ja panusta lemmikutele OlyBet NHL portaal.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid