Finaalkohtumine algas luuravalt ning kahe esimese minutiga kumbki maadleja võtet teha ei suutnud. Avapoolaja lõpus pääses Mäe 1:0 juhtima, kui vastane oli passiivne ega suutnud seejärel 30 sekundi jooksul võtet teha.

Poolteist minutit enne teise poolaja lõppu oli eestlanna jätkuvalt eduseisus, kuid siis sai Mäe passiivsuse eest karistada. Kuna ka tema ei jõudnud 30 sekundiga midagi korda saata, teenis türklanna punkti ja viigistas. Kuna Adar oli saanud viimase punkti, oli temal nüüd eelis. Mäe pidi ründama ja prooviski heidet, kuid ei saanud kahjuks korralikku haaret. Punktid suutis lõpusekunditel teenida hoopis õnnestunud vasturünnaku teinud türklanna ning Adari 3:1 võiduga finaal lõppeski.

30-aastane türklanna on nüüd juba viiekordne Euroopa tšempion, 2019. aastal võitis ta ka MM-i kuldmedali ja mullu Tokyos olümpiapronksi.

Eilses veerandfinaalis alistas Mäe 6:0 itaallanna Enrica Rinaldi, poolfinaalis sai eestlanna kindlalt 10:0 jagu Catalina Axentest (Rumeenia).

Eelmisel aastal oli Mäe võitnud Euroopa meistritiitli, kui sai finaalis jagu Venemaa maadlejast Natalja Vorobjovast.

29-aastase Mäe jaoks oli tegemist karjääri kuuenda tiitlivõistluste medaliga. Lisaks mullusele EM-kullale ja tänasele hõbedale on tema auhinnakollektsioonis EM-pronks (2017) ning kolm maailmameistrivõistluste medalit - 2015. ja 2019. aasta pronks ning 2021. aasta hõbe.

Täna tegi EMil oma täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi 20-aastane Viktoria Vesso, kes kuulus kehakaalus kuni 65 kg samasse alagruppi aseri Elis Manolovaga ja ukrainlanna Tetiana Rižkoga.

Esimeses ringis alistas Rižko Manolova kindlalt 7 : 0. Teises matšis olid vastamisi Monolova ja Vesso ning kohtumise võitis aser tulemusega 6 : 3. Alagrupi viimases ringis jäi Vesso alla Rižkole. Ukrainlanna seljatas Vesso, kui matš oli kestnud poolteist minutit. Nii Manolova kui ka Rižko pääsesid poolfinaalidesse.