Nimelt kinnitas FIFA vene keele üheks oma ametlikuks töökeeleks, lisades selle juba olemasolevate töökeelte inglise, saksa, hispaania ja prantsuse keele hulka. Doha kongressil pandi hääletusele võtta keelte perre ka araabia ja portugali keeled. 187 esindajat hääletasid kolme uue keele poolt, neli vastu, vahendab Sport-Express.ru.

Tänase kongressi üheks päevakorrapunktiks oli "Liikmete keelustamine või väljaheitmine alaliidust" ning kuna teema kohta rohkem eelinfot ei antud, oli õigustatud ootus, et arutlusele tuleb ka Ukrainale kallale tunginud riigi vutiliidu liikmelisus, kuid hääletusele pandi hoopis ainult Pakistani, Zimbabwe ja Keenia liikmelisuse peatamine – otsus, mis enamuse häältega ka vastu võeti.

"Mul on hea meel, et FIFA ei keskendu poliitilistele protsessidele, vaid teeb otsuseid vastavalt oma hartale," ütles Venemaa jalgpalliliidu aupresident Vjatšeslav Koloskov Sport-Expressile.

"Harta reeglite järgi Venemaa jalgpalliliidule mingeid pretensioone ei olnud. See on märk austusest spordi põhimõtete, Venemaa Föderatsiooni ja Venemaa jalgpalliliidu vastu. Ilmselt olime ka meie seda mõjutanud, et seda teemat (Venemaa liikmelisust – toim) päevakorras ei olnud. Nüüd tuleb meil järgmisest hooajast taastada võimalus taas rahvusvahelistel võistlustel osaleda."

Jaga
Kommentaarid