Meistriliigavoor lõpeb neljapäeval HC TallinnViljandi HC vastasseisuga. Servitil on 21 ja kaks mängu vähem pidanud Viljandil 17 punkti. Järgnevad Tallinn kümne, Tapa viie, Raasiku nelja ja Kehra kolme silmaga.

Tiitlikaitsja tegi vahe sisse avapoolaja lõpu ja teise algusega

Põlvas sai tiitlikaitsja Serviti üle pika aja kokku peaaegu täiskoosseisu, sest pikalt vigastuspausilt naasis Eesti koondise joonemängija Hendrik Varul. Kohtumise algul oli võõrustajate murelapseks tehniline praak, sest esimese kolme rünnaku jooksul ei jõutud viskelegi.

Kaitse toimis Servitil siiski harjumuspäraselt hästi ning kaugele Tapat eest ei lubatud. 2:4 kaotusseisus tehti hoopis 5:0 vahespurt ja Anatoli Tšezlov viis kodumeeskonna 7:4 ette. Tapalased reageerisid hästi ja Vahur Oolup viigistas 18. minutil. Kuus minutit hiljem tuli Marcus Rätteli väravast veel 11:10, ent see jäi Tapa viimaseks tabamuseks avapoolajal.

Serviti ründas kiirelt ja resultatiivselt ning Varuli värav saatis meeskonnad puhkama seisul 16:10. Tapa väravamõõn venis lõpuks üheksaminutiliseks, sest teise pooltunni algul tabasid hästi Carl-Eric Uibo ja Sander Sarapuu ning viimase kiirrünnakutest tulid seisud 19:10 ja 21:11.

Tapa võitles veel korraks vahe seitsmele väravale, kui Oolup 21:14 viskas. Siis aga põgenes Serviti püüdmatult eest, juhtis parimal juhul 15 väravaga ja võitis 33:22. Sarapuu tabas kuus ning Uibo, Tšezlov ja Mathias Rebane viis korda. Tapal viskas Oolup kaheksa ja Ilja Kosmirak neli väravat.

Kehra võimas teise pooltunni algus oli Raasikule liiast

Arukülas kohtusid Raasiku/Mistra ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Eelmiseid võitluslikke ja võrdseid vastasseise arvestades polnud üllatus, et esimese 27 minuti jooksul ei saanud kumbki meeskond enamat üheväravalisest edust.

Kehra kasutas avavilest alates taktikat, kus rünnakul asendati väravavaht seitsmenda väljakumängijaga. Liigset kasu see ei toonud, ent olulist kahju ka mitte, sest raasikulased suutsid tühja puuri saata vaid ühe palli. 20-minutilise mängu järel olid tablool sama ümmargused numbrid – 10:10.

Külalistel vastutasid skoor eest peamiselt David Mamporia ja Sergio-Silver Kreegimaa, Raasikul olid põhiskoorijateks endised Kehra mängijad Vladislav Naumenko ja Marko Slastinovski. Poolaja lõpul viis Naumenko võõrustajad korraks kahega ette, 15:13, kuid Sigmar Seermann vähendas Kehra kaotusseisu minimaalseks.

Igal juhul ei ennustanud miski teise pooltunni algul toimunut, kui Raasiku ei saanud kaheksa minutiga kordagi palli Mikola Naumi selja taha. Danil Gumjanov viis külalised 20:15 juhtima ja Kehra kiired rünnakud olid mürgiks kodumeeskonnale. 47. minutil tuli Gumjanovi tabamusest 26:19 ja kuus minutit hiljem Mamporialt juba 29:21.

Kehra sai hooaja esimese liigavõidu tulemusega 31:25. Gumjanov viskas võitjate kasuks üheksa, Kreegimaa seitse ja Mamporia kuus väravat. Kaotajatel tabas Slastinovski seitse ning Naumenko, Martin Nerut ja Rauno Aus viis korda.

Järgmised mängud meeste meistriliigas:

31.03. 19:00 HC Tallinn – Viljandi HC (Kalevi spordihallis)

3.04. 14:00 SK Tapa – Raasiku/Mistra (Tapal, 8. vooru mäng)

3.04. 15:00 Viljandi HC – HC Tallinn (Viljandis, 7. vooru mäng)