Hooaja avaetapil Monte Carlos, mis peeti suuresti kuiva asfalti peal, jõudis Hyundai meestest finišisse vaid Thierry Neuville. Hyundai tiim tunnistas toona, et kolm hübriidautot saadi valmis alles vahetult enne etappi. Mäletatavasti lõppes detsembri alguses toimunud test asfalti peal Neuville'i karmi avariiga, mis oli Hyundai arendustööle suureks tagasilöögiks.

Seega näitab Horvaatia ralli, kuidas on Hyundai vahepealse aja jooksul asfaltil edasi arenenud. "Asfalt oli kindlasti meie nõrk koht. Testimisreeglite tõttu ei saa me eriti arendusega tegeleda. Põhimõtteliselt on iga sõitja jaoks vaid üks testipäev," rääkis Ott Tänak WRC kodulehe vahendusel. "Peame need kolm päeva ära kasutama. Mehed töökojas töötavad väga kõvasti ja nagu olen varemgi öelnud: näen autos suurt potentsiaali."

"Tean, et kõik töötavad tiimis täiskiirusel, et auto asfaltil paremaks teha," lisas Neuville. "Me ei ole seal, kus tahame, aga olen kindel, et saame asjad paika ja oleme (Horvaatias) konkurentsis."

"Rootsi oli hea - eriti reedel," jätkas belglane, kes sai hooaja teisel etapil teise koha. "Teisel ja kolmandal päeval jäi autos veidi tasakaalust ja enesekindlusest puuudu, aga masin oli siiski piisavalt hea, et punktid koju tuua."

Hyundaid esindab lisaks Tänakule ja Neuville'ile Horvaatias Oliver Solberg. Horvaatia MM-ralli peetakse 21. - 24. aprillini.