25-aastane kreeklane andis 4. märtsil pärast Euroliiga kohtumist Ateena Panathinaikose vastu dopinguproovi, mis on osutunud positiivseks. Milano võitis võõrsil toonase kohtumise 76:75, Mitoglou arvele jäi 11 minutiga kaks punkti ja üks lauapall.

Itaalia klubi kinnitas, mängijale on määratud ajutine võistluskeeld. Mida Olimpia Mitoglou osas edasi teeb, otsustatakse siis, kui dopingujuhtumi osas on täpsemad asjaolud selgunud.

Mitoglou on sel hooajal käinud Euroliigas platsil 13-s kohtumises ning visanud keskmiselt 17 ja poole minutiga 7,6 punkti ja võtnud 4,2 lauapalli. Kreeklane liitus Milano klubiga mullu suvel, olles varasemad neli aastat kuulunud Panathinaikose ridadesse.

Milano Olimpial on see tänavusel hooajal juba teine dopingujuhtum. Itaallane Riccardo Moraschini andis mullu oktoobris positiivse dopinguproovi, tema kehast leiti anaboolse steroidi klostebooli jälgi. Tänavu jaanuaris määras Itaalia antidopinguliit talle üheaastase võistluskeelu.

Euroliigas pääses 31-aastane Moraschini platsile vaid hooaja avavoorus Moskva CSKA vastu 22-ks sekundiks. Itaalia kõrgliigas jõudis ta sel hooajal pidada kolm kohtumist. Kuigi Moraschini käis Olimpia eest viimati platsil 10. oktoobril, teatas klubi alles sel esmaspäeval, et mängijaga on leping enneaegselt lõpetatud.