Kes on olnud hooaja suurimad üllatajad?


Miami Heat mängis juba eelmine aasta väga edukalt, jäädes küll play-off’i esimeses ringis alla tulevasele meistrile Milwaukee Bucksile.

Arvestades, et idakonverentsis on tiitlipretendente rohkem kui kunagi varem, siis Miami esikoht konverentsis on ikkagi üllatav. Meeskond on muidugi täis mängijaid, kes on füüsilised ja verejanulised nagu punt jässakaid rotveilereid ning ei kohku endast pikemate ja osavamate vastu minnes. Kasvõi P. J. Tucker, kes juba Houstoni ajal enda mõistes hiiglastega võitles. Lisaks Kyle Lowry, Markieff Morris ja kogu satsi vedav kindral, enesekindluse kehastus Jimmy Butler. Sisendan endale, et mulle ei meeldi Heat, aga satsina on nad siiani ikka vägevalt pannud.

Kes on toonud pettumuse?


Ei saa üle ega ümber Kristaps Porziņģisest. Kuidagi lootsin ikka, et Washingtoni liikumisega avaneb temas see superstaari aura, mis tal Knicksis kunagi oli. No ei viitsi mees lauda võtta. Ei saagi, kui sa kolmese taga passid. See mees peaks olema kaksikduubli mees igas mängus, kuid paraku ei ole seda mitte. Lisaks käib ta väljakul nagu 2,5-aastane laps lasteaias: kolm päeva platsil ja siis istub kolm nädalat haigena kodus või pingiotsal.

Eks vigastused ongi need, mis on hooajaeelseid lootusi purustanud. Force majeure, millega ei taha kunagi arvestada, aga kahjuks peab. Ilma Anthony Daviseta ei tule Lakersil eriti midagi välja, kuigi LeBron paneb ikka hullu. Suurim pettumus on minu kahe lemmiku, Kawhi Leonardi ja Zion Williamsoni terve hooaja väldanud vigastused. Lootsin väga, aga paraku sel hooajal me ilmselt kumbagi väljakul ei näe. Samas, Klay Thompson on tagasi, mis on positiivne.

Kes võidab tiitleid, kes südameid?


Kes saab tiitli, kes on MVP ja kes võidab südameid? Põhihooaja lõpus valitakse kõige väärtuslikum mängija. Praegused panused on läinud Philadelphia Joel Embiidi peale, kuigi tema näitajad ei ole üldse nii head kui tema kannul tammuvate kahe eelmise MVP, Giánnis Antetokoúnmpo ja Nikola Jokići omad. Aga võib-olla ongi nii, et nad on juba olnud ning aeg oleks tiitel Joel Embiidile edasi anda. Igatahes on mees koos James Hardeniga moodustanud uue nauditava duo, mis on võitnud ilmselt paljude korvpallisõprade südamed. Seda sama on teinud ka Luka Dončić, kes näitab maailmale, kui lihtne mäng see korvpall on. Samamoodi elu hooaega tegev DeMar DeRozan ja õhuakrobaat Ja Morant. Hoian kõigile pöialt, aga auhinnad ja tiitlid jagaks ma sellel aastal Philadelphiale. Aga täpselt nii kauaks, kui Phoenixis naaseb pöidlavigastusest paranev Chris Paul. Isegi kui ta pöial terveks saab, siis hoian oma pöialt Sixersile.

Play-off’i pääsemiseks käib võitlus veel mitmete tiimide vahel.


Play-off’ide alguseni on vaid paar nädalat aega, mis on lisanud pinget spordiennustusse. Idakonverentsis võitlevad seitsmenda ja kaheksanda koha nimel Cleveland Cavaliers (41 võitu ja 33 kaotust), Charlotte Hornets (39 võitu ja 36 kaotust) ja Brooklyn Nets (39 võitu ja 36 kaotust). Kümnendal kohal on Atlanta Hawks (37 võitu ja 37 kaotust) ning klubi peab näitama head mängu, et pürgida kaheksandale kohale, millega saab veel play-off’i.

Idakonverentsi liidriteks on hetkel Boston Celtics (47 võitu ja 28 kaotust) ja Miami Heat (47 võitu ja 28 kaotust). Kolmandat kohta jagavad Milwaukee Bucks ja Philadelphia 76ers (mõlemal 46 võitu ja 28 kaotust). Viiendal ja kuuendal kohal on legendaarne Chicago Bulls (43 võitu ja 31 kaotust) ja ainus tiim Kanadast, Toronto Raptors (42 võitu ja 32 kaotust).

Läänekonverentsis on kindlalt liidripositsioonil Phoenix Suns, mis sel hooajal kogunud 61 võitu ja 14 kaotust. Nende järel Memphis Grizzlies 52 võidu ja 23 kaotusega. Kolmandal kohal Golden State Warriors 48 võidu ja 27 kaotusega. Neljanda, viienda ja kuuenda koha pärast on omavahelises võitluses Dallas Mavericks (46 võitu ja 29 kaotust), Utah Jazz (45 võitu ja 30 kaotust) ning Denver Nuggets (44 võitu ja 31 kaotust). Seitsmendale kohale asetub Minnesota Timberwolves 43 võidu ja 33 kaotusega. Hetkel on läänekonverentsis Los Angeles Clippers viimane meeskond, mis play-off’i pääseks, seda seisuga 36 võitu ja 39 kaotust. Raskeks läheb üheksandal ja kümnendal kohal positsioneeruvatel New Orleans Pelicansil (32 võitu ja 43 kaotust) ja kurikuulsal Los Angeles Lakersil (31 võitu ja 43 kaotust), kuid hea mängu ja õnne korral on kõik võimalik.

NBA ametlik spordiennustuse partner Eestis on OlyBet. Mängudel ja spordiennustuse statistikal saad silma peal hoida ning lemmikutele panustada OlyBeti NBA portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid