39-aastane Hattestad kinnitas esmaspäeval Norra rahvusringhäälingule NRK, et on otsustanud peatreeneri tööst loobuda. Ta oli ametisse nimetatud 2020. aasta mais ning töötas koos Ole Morten Iverseniga.

"Minu meelest on daamidega olnud kaks väga toredat aastat. Kuid see on olnud nõudlik maastik, kus manööverdada. Palju on tegemist olnud koroonaga. Te ei saa sellega midagi ette võtta, kuid minu puhul on kõige raskem see, et mul on kodune olukord, mis on muutnud selle veelgi keerulisemaks," selgitas eelmisel suvel pisitütre isaks saanud Hattestad.

Sotši olümpiavõitja ja kahekordse maailmameistri Hattestadi abikaasaks on Sloveenia endine tippsuusataja Katja Višnar.

"Rahvuskoondise treenerina pead olema kogu aeg kättesaadav. Nii peabki olema. Tüdrukud väärivad seda," ütleb Hattestad ja jätkab: "Kodus olles tõmmati mind kahes suunas. See on sel aastal olnud eriti nõudlik ja mind fookusest kaugemale viinud."

Ekssuusataja tunneb, et on olnud halb isa. Selline tunne on teda vallanud terve talve. "Ma arvan, et sa ei suuda siis piisavalt hästi tööd teha. Töö on olnud kogu aeg prioriteetne. Aga sa tunned oma südametunnistusega, et oleksid pidanud rohkem kodus olema. Ma arvan, et see on olnud raske," ütleb ta.

Seega on mõlemad Norra naiste rahvuskoondise treenerid pärast olümpiahooaega ametist lahkunud, sest mõni nädal tagasi sai teatavaks, et ka Ole Morten Iversen loobub treeneriametist.