Portugali jalgpallitähe Cristiano Ronaldo kohta ütles Rooney: "Cristiano oli nii hea ja nii kuradi tüütu samal ajal. Tõenäoliselt ei ole ta praegu enam nii hea, kuid tõenäoliselt on ta sama tüütu."

Rooney meenutas portugallasega seoses ka 2006. aasta MMi veerandfinaali, kus Ronaldo oskas kohtunikke osavalt mõjutada ja Rooney jaoks punase kaardi välja rääkida.

"Talle (Ronaldole – toim) meeldib sukeldumine. Mul polnud Cristianoga mingeid probleeme. Rääkisin temaga hiljem tunnelis. Ütlesin talle: "Mul pole probleemi, et sa mind minema saata aitasid, sest ma veetsin esimese poolaja, püüdes sulle sukeldumise eest hoiatuskaarti välja meelitada."

„Mina olen inglane, tema on portugallane. Kui me mängime üksteise vastu, ma ei hooli temast. Ta ei ole minu meeskonnakaaslane. Aga kui oleme lõpetanud, oleme jälle sõbrad," lisas Rooney.

Manchester Unitedi endisest keskkaitsjast Rio Ferdinandist rääkides ütles Rooney: "Rio on tippmängija, kuid ta on lihtsalt ülbe. Ta ütles, et mulle makstakse Manchester Unitedis palju raha, et pall võrku lüüa, nii et tehke seda. Mina ütlesin: "Tee oma tööd ja anna mulle pall, anna Ronaldole pall. Lõpetage seal jamamine." Rio on tippmees, kuid mõnikord unustas ta ära, et on kaitsja."

Aastatel 2007–2009 mängis Unitedis Rooney ründepartnerina argentiinlane Carlos Tevez, kes aitas klubil ka Meistrite liiga võita.

"Mulle meeldis temaga (Teveziga – toim) kaks aastat mängida," ütles Rooney. "Ma võtsin ta meistrite liiga mängude eel kodust peale ja sõidutasin ta lennujaama. Mängisime mängu ära ja tulime tagasi. Ja ausalt, ma rääkisin temaga 30 minutit ja mul polnud õrna aimugi, mis ta suust välja ajas. Ta lihtsalt pomiseb. Ma ise ei ole suurepärane rääkija ja siis ma mõtlesin, et kurat, ta ju pomiseb ja mitte midagi ei saa aru."

36-aastane Rooney tunnistas, et liitus Unitediga nende kuulsa peatreeneri Alex Fergusoni tõttu, kuigi väga noorena oli ta šotlase "kuradile saatnud".

"Sir Alex ­Ferguson üritas minuga lepingu sõlmida, kui olin 14. Ta rääkis telefonis minu ema ja isaga. Vanemad ütlesid mulle: "Alex on telefonis. Manchester United tahab sind." Mina vastasin: "Öelge talle, et käigu kuradile. Ma tahan Evertoni eest mängida!"," meenutas Rooney.

2021. aastal mängijakarjääri lõpetanud Rooney töötab hetkel Inglismaa esiliigaklubi Derby County peatreenerina.