Tänavuse F1 hooaja kaks esimest etappi on näidanud, et viimasel kaheksal aastal meeskondliku MM-tiitli võitnud Mercedes jääb vähemalt esialgu Ferrarile ja Red Bullile selgelt alla. Kui avaetapil Bahreinis jõudis Hamilton tänu Red Bulli ebaõnnele kolmandana poodiumile, siis pühapäeval piirdus ta kümnenda kohaga. Tiimikaaslane George Russell on kahel esimesel etapil saanud vastavalt neljanda ja viienda koha.

"Isiklikult tunnen, et võtsin olukorrast maksimumi. Ma ei oska öelda, kas me ka tiimina seda tegime," kommenteeris Hamilton Saudi Araabia võidusõidu järel Sky Sportsile. 15. kohalt startinud Hamilton jõudis kuuendale kohale, kuid tiim läks lõpuks boksitaktikaga alt.

Kui Fernando Alonso, Daniel Ricciardo ja Valtteri Bottas kümmekond ringi enne lõppu samal ringil katkestasid ja Ricciardo jäi boksitee ette seisma, oli sõitjatel väike ajaaken kiirelt boksis käia. Mercedes magas aga õige hetke maha, boksitee pandi kinni ning Hamilton nii-öelda tasuta boksipeatust ei saanud. Britt sai minna rehve vahetama alles siis, kui võidusõit juba jätkus. 12. kohale langenud Hamilton tõusis lõpuks tagasi kümnendaks.

"Nägin, et Alonso aeglustab. Samal ajal lehvisid topelt kollased lipud ehk ma ei hakanud ennast mööda suruma. Siis nägin, kuidas Ricciardo seisab boksitee alguses ja ma ei teadnud, kas saan boksi minna," tõdes Hamilton.

Mercedese pealik Toto Wolff kommenteeris olukorda järgnevalt: "Ütlesime talle, et ta tuleks boksi, aga kollased lipud lehvisid, üks auto (Alonso) aeglustas ja teine (Ricciardo) seisis. See oli igatepidi segadusse ajav olukord. Hamilton sõitis mööda ja aeglustas segaduse tõttu, aga nii langesime lõpuks Kevin Magnusseni selja taha ja siis oli mäng läbi."

"Pean tiimiga rääkima. See valmistab pettumust, aga sain vähemalt ühe punkti," lisas Hamilton, kelle ees sai üheksanda koha Haasi sõitja Magnussen. "Ma ei suutnud lõpus Haasiga tempot hoida. Praegu me tipu nimel ei võistle, oleme esimestest meestest kaugel maas."

Hooaja kolmas etapp sõidetakse 10. aprillil Austraalias.