Esimest aastat profileeris sõitev 21-aastane Vernon edestas sakslast Phil Bauhausi (Bahrain – Victorious) ja prantslast Dorian Godoni (AG2R Citroen Team).

„Tiimi põhiline eesmärk oli hoida Sergio Higuitat heal positsioonil. Pidin finišis ise hakkama saama. Otsisin õiget ratast omale ja leidsin ühe BikeExchange tiimi ratturi, seejärel oli üsna palju stressi ja kaost. Usun, et olin lõpuks heal positsioonil ja olin valmis lõpuspurdiks, aga ma jäin siiski natuke karpi ja mul ei õnnestunud oma võimekust täiesti realiseerida. Kui kõik oleks läinud 100% plaanipäraselt, usun, et oleksin võinud võita. Siiski, õnn ei olnud täna minuga, kuid sellistes tingimustes korralik tulemus,“ ütles Laas.

Kokkuvõttes kerkis üldliidriks tänu preemiasekundile portugallane Joao Almeida (UAE Team Emirates), teiseks langes Nairo Quintana (Team Arkea Samsic) ja kolmandana jätkab Laasi meeskonnakaaslane Higuita (+0.07).

Laupäeval on velotuuril kavas 168,6-kilomeetrine 2800 tõusumeetriga etapp.

Tanel Kangert (Team BikeExchange – Jayco) jätkas Itaalias toimuva velotuuri Settimana Internazionale Coppi e Bartali (UCI 2.1) neljandal etapil (Montecatini-Montecatini; 158,7 km) 75. kohal, lõpetades grupis, mis kaotas võitjale kuue minuti ja 36 sekundiga.

Võimsa etapi- ja ühtlasi selle maanteehooaja esimese võidu pälvis Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Vahepeal eest sõitnud, kuid seejärel kätte saadud Van der Poel edestas lõpujoonel Ethan Hayterit (Ineos Grenadiers) ja Remy Mertzi (Bingoal Pauwels Sauces WB).

Kokkuvõttes esiotsas muutusi ei toimunud. Velotuuri liidrina jätkab Eddie Dunbar (Ineos Grenadiers), kellele järgnevad meeskonnakaaslane Ben Tulett (+0.09) ja šveitslane Marc Hirschi (UAE Team Emirates; +0.24).

Laupäeval on kavas viimane, viies etapp, millel pikkust 160 kilomeetrit.

Belgias toimunud ühepäevasõidul E3 Saxo Bank Classic (1.UWT) näitas jõudemonstratsiooni kodupubliku rõõmuks Wout van Aert (Jumbo-Visma), kes sõitis 203,9-kilomeetrisel sõidul peagrupist minema koos meeskonnakaaslase Christophe Laporte’iga, pälvides kaksikvõidu üheminutilise ja 35-sekundilise vahega. Pjedestaalile viimasele astmele pääses šveitslane Stefan Küng.

Karl Patrick Lauk (Bingoal Pauwels Sauces WB) tulemust kirja ei saanud.