Kuigi Itaalia peatreener Roberto Mancini viis meeskonna eelmisel aastal Euroopa meistriks ja tema leping kehtib kuni 2026. aasta MM-ini, otsib Itaalia meedia koondisele juba uut peatreenerit.

"Praegu pole õige aeg rääkida minu tulevikust", kommenteeris Mancini ise pärast valusat kaotust.

Mancinile on toetust avaldanud ka Itaalia jalgpalliliidu president Gabriele Gravina, kes teatas: "Ma loodan, et ta [Mancini] jätkab meiega. Ta on end meie projektile pühendanud. Ma loodan, et ta raputab selle väljalangemise endalt maha nagu kõik teisedki itaallased ning ta jätkab meiega koostöö tegemist."

Itaalia ajaleht Gazzetta dello Sporti spekuleerib, et Mancini võib ise tagasi astuda ning siis palgatakse ilmselt Madridi Reali juhendav Carlo Ancelotti.

Kõige suurem soosik oleks ajalehe hinnangul aga Itaalia legend Fabio Cannavaro, kes esindas koondist 136 mängus ja võitis 2006. aastal MM-kulla.

Väidetavalt tõuseks Cannavaro palkamise puhul koondise tehniliseks direktoriks endine peatreener, 73-aastane Marcello Lippi.

48-aastane Cannavaro töötas viimati Hiina klubi Guangzhou Evergrande peatreenerina. Aastal 2019 juhendas itaallane ka Hiina jalgpallikoondist.