Itaaliale pidanuks eileõhtune MM-valiksarja poolfinaal olema tugev treeningmäng enne finaali Portugaliga, kuid teise üleminuti värav viis järgmisse ringi hoopis autsaideri Põhja-Makedoonia.

"Mul on fännide pärast tohutult kahju. Tunneme jätkuvalt suurt rõõmu suviste õnnestumiste üle, samal ajal ka kibedust selle kaotuse pärast. Me ei oodanud seda," tunnistas Gravina RAI Sportile.

Gravina näitas näpuga Itaalia kõrgliigaklubidele, kes sõltuvad tema arvates liiga palju võõrleegionäridest ega suhtu koondise tegemistesse toetavalt.

"Meie treeneritel on väga raske mängijaid valida, sest vaid 30 protsenti noortetiimide mängijatest on itaallased. "Teine probleem on, et isegi kui kutid koondisse entusiasmiga tulevad, hakkavad klubid vastu puiklema. Nad näevad koondist rohkem takistuse kui võimalusena."

Eelmisel kuul palus Gravina klubidelt edasi lükata Serie A 30. ringi kohtumised, et koondisel oleks tähtsaks valikmänguks rohkem aega valmistuda, kuid see taotlus lükati tagasi.

"Kahju, et neil vaid üks täispikk päev treenimiseks jäi," avaldas Gravina nördimust.

Kuigi maailma meedia spekuleerib juba, kellest võiks saada saapamaa koondise järgmine peatreener, avaldas Gravina täna Roberto Mancinile toetust. "Ma loodan, et ta jätkab meiega. Ta on end meie projektile pühendanud. Ma loodan, et ta raputab selle väljalangemise endalt maha nagu kõik teisedki itaallased ning ta jätkab meiega koostöö tegemist."