Esimeses setis olid mõlemad tennisistid oma servigeimide võitmisel tõsistes raskustes ning murrete virvarris haaras pikema õlekõrre hispaanlanna, kes lõi esimese seti 6 : 3 lukku.

Seejärel sai Kanepi aga mängu paremini sisse ning asus teist setti kiirelt 3 : 0 juhtima. Kuigi vastasel õnnestus hiljem murre tagasi võtta ja kohtumise seis 5 : 5 viigistada, siis otsustaval hetkel näitas Kanepi külma närvi ja võitis jõuga viimased kaks geimi.

Otsustav sett kuulus juba täielikult eestlannale ning Tormol ei õnnestunud teenida enam ainsatki geimpalli. Kuuendas geimis suutis hispaanlanna küll oma pallingul esimesed kaks matšpalli tõrjuda, kuid kolmandat enam mitte ning Kanepi võttis lõpuks mänguliselt suhteliselt kindla 3 : 6, 7 : 5, 6 : 0 võidu.

Miami turniiri kolmandas ringis on Kanepi vastaseks Eesti tennisesõpradele tuttav tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 10.).

----

Anett Kontaveiti jaoks lõppes turniir teises ringis, kus tal tuli alla vanduda ameeriklannale Ann Lile 0 : 6, 6 : 3, 4 : 6.

Kontaveit läks otsustavat setti servimurdega 2 : 0 juhtima, kuid lasi vastasel 2 : 2 viigistada. Edasi hoidsid mõlemad oma pallinguid, kuni Li viimases geimis otsustava servimurde tegi ning tasavägises geimis teise matšpalli ära kasutas.

Kontaveit lõi tund ja 52 minutit kestnud mängus ühe serviässa ja tegi viis topeltviga. Lil kogunes ässasid ja topeltvigu neli. Esimese servi protsent ja esimese servi punktide realiseerimine oli mõlemal enam-vähem võrdne (vastavalt 64%–66% ja 63%–66%), kuid väike vahe tuli sisse teise servi punktidelt, mida Kontaveit võitis 44% ja Li 50% ulatuses.

Kontaveit oli hädas murdepallide realiseerimisega. 12 murdevõimalusest kasutas ta ära vaid kaks. Li realiseeris kuuest murdepallist viis.

"Ma ei mänginud hästi. Ann mängis hästi. Ma ei tea, mida rohkemat öelda," sõnas Kontaveit WTA kommunikatsiooniosakonna kaudu Delfile edastatud lühikommentaaris.

Enne kohtumist:

Kanepi ja Sorribes Tormo kohtumine peetakse teise väljaku kolmanda kohtumisena. Esimene matš algab seal Eesti aja järgi kell 17, seega enne kell 20 Kanepit ilmselt väljakule oodata ei ole.

Varem on tennisistid omavahel mänginud korra, kui hispaanlanna võitis 2018. aastal Wimbledonis 7 : 6, 6 : 1.

Esimeses ringis alistas Kanepi Belgiat esindava Marina Zanevska (WTA 68.). Peale eestlanna 6:2 võiduga lõppenud avasetti andis vastane loobumisvõidu.

Edu korral ootaks Kanepit kolmandas ringis ilmselt tugev tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 10.).